Mücver tarifi: Mücver nasıl yapılır?

Mücver tarifi: Mücver nasıl yapılır?

Sağlıklı bir öğün için tarif arıyorsanız mücver tarifi tam size göre olacaktır. Hem kahvaltıda hem öğle yemeğinde hem de akşam yemeğinde tüketebileceğiniz günün her saatinde lezzetle tüketilen mücver tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için mücver tarifi arıyor yada mücver nasıl yapılır merak ediyorsanız "mücver tarifi, mücver nasıl yapılır" haberimize göz atın.

14 Şubat 2020, Cuma 11:39 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

İçerisinde sağlıklı sebzelerin bulunduğu ve lezzetiyle hafızalara kazınan mücver tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için mücver tarifi arıyor yada mücver nasıl yapılır merak ediyorsanız "mücver tarifi, mücver nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Mücver tarifi

Mücver malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  •  3 adet kabak
  •  Yarım su bardağı un
  •  2-3 dal yeşil soğan
  •  Yarım demek maydanoz
  •  Bir tutam dereotu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

Mücver yapılışı:

Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Kışın vazgeçilmez lezzeti: Toroslardan gelen lezzet Bucak salebi