Gündem Mudanya açıklarında yanan yat battı

Mudanya açıklarında yanan yat battı

Paylaş
Mudanya açıklarında yanan yat battı

Bursa'nın Mudanya ilçesi açıklarında, "Mira" adlı yat, çıkan yangın sonucu battı

Yatta bulunan 3 kişinin kurtarıldığı bildirildi. ABD bayraklı "Mira" adlı yat, Mudanya’nın yaklaşık 15 mil açıklarında, belirlenmeyen nedenle yanmaya başladı.

Yattan yüksel dumanlar, Mudanya ve Gemlik ilçelerinin yanı sıra Yalova’nın Armutlu ilçesinden de görüldü. Sahil Güvenlik ekipleri ve bazı küçük tekneler, olay yerine hareket etti.

Yatta bulunan 3 kişi, ekiplerce kurtarıldı. Bu sırada yat, sulara gömüldü. Ekipler tarafından kurtarılan 3 kişi, "Ottoman" adlı yatla, Sahil Güvenlik ekiplerinin eskortluğunda Güzelyalı Yat Limanı’na getirildi.

"ELEKTRİK KONTAGINDAN ÇIKAN YANGIN 3 DAKİKADA TÜM TEKNEYİ SARDI"

Bursa’nın Mudanya İlçesi açıklarında Gemlik Körfezi’nde yandıktan sonra batan işadamı Ali İhsan Yılmaz’a ait olduğu bildirilen motoryattan kurtarılan biri kaptan 3 kişi Sahil Güvenlik’e ifade verdi. Kaptan Mustafa Öztürk ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin ifadelerinde, "Güzelyalı Yat Limanı’ndan Armutlu’ya gidiyorduk. Elektrik kontağından çıkan yangın 3 dakika içinde tekneyi sardı. Biz de kendimizi denize attık. Sahil güvenlik gelerek bizi kurtardı" dedikleri öğrenildi.

AA- DHA