Mudanya Mudanya’da iki ayda bin kişiye diyetisyen hizmeti verildi

Mudanya’da iki ayda bin kişiye diyetisyen hizmeti verildi

Paylaş
Mudanya’da iki ayda bin kişiye diyetisyen hizmeti verildi

Mudanya’da iki ayda bin kişiye diyetisyen hizmeti verildi

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-OBİZETEYE bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmenin yanı sıra toplumun dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ücretsiz diyetisyen uygulamasını başlatan Mudanya Belediyesi, köy köy gezerek iki ayda bin kişiye diyetisyen hizmeti verdi.

Mudanya’da hayata geçirdiği Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle yaşama dair tüm engelleri ortadan kaldıran Mudanya Belediyesi, başlattığı sosyal sorumluluk projelerinden biri olan diyetisyen hizmetiyle de Mudanyalıların ayağına sağlık hizmeti götürüyor.

İKİ AYDA BİN KİŞİYE HİZMET VERİLDİ

Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle eğitimden sağlığa, kişisel bakımdan gıda ve yakacak yardımlarına, hasta nakil hizmetlerinden anne ve bebek sağlığına kadar ihtiyacı olan herkesin yanında yer alan Mudanya Belediyesi, çağın hastalığı obeziteye karşı mücadele başlattı. Obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmenin yanı sıra toplumun dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ücretsiz diyetisyen uygulamasını başlatan Mudanya Belediyesi ekipleri, köy köy gezerek iki ayda bin kişiye diyetisyen hizmeti verdi.

BESLENME EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Mudanya Belediyesi Diyetisyeni Gönül Tuba Tarıkahya Ciğerli, her gün bir köyde sağlıklı beslenme, öğünlerin planlanması, fiziksel aktivitenin önemi, kiloya neden olan yiyeceklerden uzak durulması gibi konular hakkında bilgilendirme yapıyor. Uygulama kapsamında vücut yağ, kas ve su analizlerinin yapılması ile obezite riski, diyabet, yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması problemi yaşayanlara yönelik sağlıklı beslenme eğitimleri veriliyor.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HİZMET

"Fırsat eşitliği" ilkesinden hareketle sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örnekleri arasında gösterilen çok sayıda projeyi Mudanyalılarla buluşturduklarını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya'da yaşayan herkes hiçbir ayrım gözetmeksizin belediye hizmetlerinden yararlanabiliyor. Sağlıktan eğitime, fiziki projelerimizden sosyal ve kültürel faaliyetlerimize, her bir hizmetimize Mudanyalı hemşehrim ulaşabiliyor. Son olarak diyetisyen hizmetimizle de Mudanya’daki bütün köyleri geziyoruz. Bütün köylerde kadın erkek ayrımı yapmadan herkese sağlıklı yaşam için diyetisyen hizmeti veriyoruz. Daha sağlıklı bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı