Antalya Müdür Ulucan: Huzurlu ve güvenli ilimiz var

Müdür Ulucan: Huzurlu ve güvenli ilimiz var

Paylaş
Müdür Ulucan: Huzurlu ve güvenli ilimiz var

Müdür Ulucan: Huzurlu ve güvenli ilimiz var

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı toplantısında Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesindeki 22 ilin il emniyet müdür yardımcıları ve trafik şube müdürleri, trafikteki sorunların çözümü için yapılması gerekenleri konuştu. Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, "Huzurlu ve güvenli bir ilimiz var" dedi.

Antalya'da İçişleri Bakanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı çerçevesinde Antalya'da yapılan faaliyetler ve trafikle ilgili sorunların çözümü görüşüldü. İki gün sürecek toplantıya Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesindeki 22 ilin il emniyet müdür yardımcıları ve trafik şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, ülke genelinde trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ya da maddi hasarlı kazalarda mağdur olduğunu belirtti. Trafik kazalarının önlenmesi için ülke genelinde çalışmalar yapıldığını anlatan Ulucan, emniyet kemeri takılması, sürüş sırasında cep telefonu kullanımı, hız ihlalleri gibi konularda kazaların önlenmesi için çalışmalar yapıldığına dikkati çekti.

Antalya'da trafikte yaya geçidi kullanımının yaygınlaşması, kask takılması, emniyet kemeri takılması gibi projelerle kazaların azalması için önemli farkındalık oluşturduklarına değinen Ulucan, "Huzur ve güvenli bir ilimiz var. İlimizde trafik güvenliğinin daha kapsamlı sağlanması için personel artırılmış, farlı projeler hayata geçirilmiş ve çalışmalar devam etmektedir. Motosiklet kullanımında ülkede ikinci sıradaki Antalya'da kask kullanımında önemli artış sağlandı. Trafik güvenliliğinin sürekliliğinin sağlanması için uygulamaların incelenmesi sorunların çözümü büyük önem taşır" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, çocukların, gençlerin, yetişkinlerin sağlıklı yaşam sürmesi için her türlü eğitim ve iş birliği çalışması yaptıklarını belirtti. Antalya'da 280 bin motosikletli bulunduğunu anlatan Arslan, öğrenciler arasında bisiklet kullanımının da yaygın olduğunu vurguladı. Çocuklarda bisiklet kullanım bilincini artırmak için proje başlattıklarına değinen Arslan, 12 bin çocuğa çocuk bisikleti ehliyeti verdiklerini söyledi. Antalya'da 4 bin civarında servisle on binlerce öğrencinin okullara erişiminin sağlandığını dile getiren Arslan, "Antalya'da ehliyet sınavına girenlerin yüzde 52'sine ehliyet veriliyor. Burada yüzde 90 yapan iller var. Bu konuda ya çok iyi eğitim ya da çok sıkı denetim yapılması gerekiyor" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanı Mehmet Fatih Serdengeçti, gelecek yıl kazaların yüzde 50 azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. Trafik güvenliğini, düzenini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Serdengeçti, "Ülkemizde her yıl binlerce insanı kaybediyoruz, yüz binlerce insan yaralanıyor. Bunun azaltılması gerekiyor. Gelişmemiş ülkelerde kazalardan insan kaybının fazlalığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde daha fazla araç daha fazla sürücü var fakat kazalar az. Bu insanların onur duyacağı bir durum. Bu onuru insanlarımıza yaşatarak biz de yaşamalıyız" diye konuştu.

Trafik kazalarının azaltılması, vatandaşlarda trafik bilincinin artırılması için çalışmaları artırdıklarını vurgulayan Serdengeçti, "2018 yılına göre, 2019'un 11 aylık döneminde kaza yerinde ölüm sayısının yüzde 27 azaldığını görüyoruz. Hastane ölüm verilerine göre de 9 aylık süreçte kaza nedeniyle olay yerinde ve hastanede ölüm oranı geçen yıla göre yüzde 23 azaldı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı