Gündem Müdür vekiline uzaklaştırma

Müdür vekiline uzaklaştırma

Paylaş
Müdür vekiline uzaklaştırma

Bolu'da ihale ilanında kadın konukevinin adresini ifşa etmeleri üzerine vali İbrahim Özçimen konuyla ilgili soruşturma başlatacaklarını açıkladı. Bakan Fatma Şahin de ihalenin iptal edilerek kadın konukevinin yerini değiştireceklerini duyurdu. Akşam saatlerinde de kadın konukevinin müdür vekilinin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi

Bolu’daki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 'Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi' yönetmeliğinde kadın konukevlerinin telefon, adres bilgilerinin gizli tutulması gerekmesine rağmen yemek ihalesinde adres ve telefon bilgilerini yayınlanması üzerine, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, konuyla ilgili müfettiş isteyerek, soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Fatma Şahin de ihalenin iptal edilerek kadın konukevinin yerini değiştireceklerini duyurdu. Akşam saatlerinde ise kadın konukevinin müdür vekilinin görevdenuzaklaştırıldığı öğrenildi.

Bolu'da sığınan kadınların güvenliği açısından yeri gizli kalması gereken Kadın Sığınmaevi'nin adresinin bir ihale duyurusunda gazete ilanıyla açıklanması skandalına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin el koydu.

Bakanlık, konu hakkında soruşturma başlattı, ihale iptal edildi, soruşturmanın selameti açısından Bolu Valiliği tarafından Kadın Konukevi Müdür Vekili görevinden alındı. Ayrıca, yine Bakan Şahin'in talimatıyla üst düzey 3 Bakanlık bürokratı da yerinde incelemek ve çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek için Bolu'ya gönderildi.

Bu çerçevede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan müsteşar yardımcısı, Kadının Statüsü Genel Müdürü ve Denetim Hizmetleri Başkanı görevlendirildi. Ayrıca Bolu Valiliği de sığınma evi ve kadınların korunması için ek önlemler aldı.



Müdür vekiline uzaklaştırma