Türkiye (Son Dakika) Müezzine, cinsel istismardan 10 yıl hapis

Müezzine, cinsel istismardan 10 yıl hapis

Paylaş
Müezzine, cinsel istismardan 10 yıl hapis

Zonguldak Devrek İlçesi'nde, 10 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırılan müezzin 38 yaşındaki Harun A., Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden hakim karşısına çıktı. Sanığın cezası, çocuğa yönelik cinsel istismar suçunu düzenleyen TCK maddesindeki değişiklik nedeniyle 10 yıla düşürüldü

Olay, Temmuz 2011’de meydana geldi. İddianameye göre, görev yaptığı Merkez Yeni Camii’nde yaz Kuran kursunda ders veren müezzin Harun A., caminin alt katındaki odanın temizliği için öğrencisi S.K.’dan yardım istedi. Harun A., temizlik yaptıkları sırada ve daha sonra götürdüğü minareye çıkılan küçük odada S.K.’ya cinsel istismarda bulundu.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Harun A., 2013’te küçük kızın ruh ve beden sağlığının bozulduğuna yönelik Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklanan sanık cezaevine konuldu.

YARGITAY BOZDU

Ancak Yargıtay, sanık avukatının başvurusu üzerine kararı bozdu. Yargıtay, çocuğa karşı işlenen cinsel suçları düzenleyen TCK 103’üncü maddedeki değişiklik kapsamında dosyanın yeniden görüşülmesine karar verdi.

Tekrar hakim karşısına çıkan Harun A., karar duruşmasında çocuklarının maddi ve manevi bu olaydan etkilendiğini söyleyerek, "Ben böyle bir şey yapmadım. Çocuklarım psikolojik tedavi görüyor. Kızım, oğlumdan daha ağır. En son ziyaretime geldiğinde kendine zarar vermiş. Çocuklarımın tedavisi için tahliyemi istiyorum. Benim başım dik. Yapmadığım bir suçtan tutukluyum. Adaletinize sığınıyorum" dedi. Mahkeme heyeti, TCK 103’teki değişiklikte, ’beden ve ruh sağlığı bozulması halinde ceza 15 yıldan az olmaz’ hükmünün yer almaması nedeniyle sanık Harun A.’ya 10 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı