Ekonomi Müezzinoğlu: İşsizlik yüzde 12'nin altına düşecek

Müezzinoğlu: İşsizlik yüzde 12'nin altına düşecek

Paylaş
Müezzinoğlu: İşsizlik yüzde 12'nin altına düşecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, istihdam seferberliğinin sağladığı destekle işsizlik oranının önümüzdeki ay yüzde 12'nin altına inmesini beklediklerini söyledi

İşsizlik oranı yüzde 13 ile ulaştığı tepe noktasının ardından şubat döneminde yüzde 12.6'ya inmesini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam seferberliği ile bu düşüşün yüzde 12'nin de altına düşeceğini söyledi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir haber kanalında yaptığı açıklamada, şubat dönemindeki işsizlik oranının düşüşünün tahminlerinin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı.


İŞSİZLİK YÜZDE 12.6'YA GERİLEMİŞTİ


TÜİK tarafından dün açıklanan şubat dönemi verilerine göre işsizlik oranı istihdam seferberliği kapsamında verilen teşviklerin desteğiyle şubat döneminde bir önceki ay gördüğü 7 yılın zirvesinden sınırlı düşüşle yüzde 12.6'ya geriledi.

İstihdam seferberliği ile 1.5 milyon kişinin iş sahibi yapılması, buna ilaveten 500 bin kişinin işbaşı eğitimi ile istihdamının sağlanması öngörülüyor.

Ocak ayında başlatılan seferberlik kapsamında verilen destekle birlikte asgari ücretle bir işçi çalıştıran işverenin maliyeti 773 TL azalarak bin 404 TL'ye geriliyor. Paketin maliyeti 12.3 milyar TL olarak öngörülürken, bunun yaklaşık 11 milyar TL'si ise İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor.

İstihdamda yavaşlamanın yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için çalışma hayatında Ocak ayı başında "seferberlik" başlatılmıştı.

Haberin Devamı