Siyaset Müezzinoğlu: Kan anonsu yapanlar, sağlıkçı değil provokatördü
Paylaş
Müezzinoğlu: Kan anonsu yapanlar, sağlıkçı değil provokatördü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamaların ardından yaralıların kaldırıldığı hastanin önünde kan anonsu yapan 2 kişinin sağlıkçı olmadığını, bunların provokatör olduğunu söyledi

Bursa’nın merkez Yıldırım Belediyesi’nin Temenyeri Kapalı Pazar Alanı ve Otoparkı açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki terör eylemleri sonrası provokasyonlar yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Müezzinoğlu, "Provokasyonlardan bir tanesi de o 2 saatlik acil yaşatabilme sürecinde kan anonsu yapanlardı. Kan ihtiyacımızın olmadığını ısrarla söylememize rağmen hastanelere olabildiğince kan bağışı için gelsinler isteyen, yaşatmak için uğraştıklarımıza hizmet vermeyi engelleyerek oradaki ölü sayısının artmasını isteyen 2 tane provokatör tespit edildi. Bu iki provokatörün biri Marmara bölgesinden. Sağlıkçı değildir, basın ve medya eğitimi görmüş provokatördür. Diğeri de Ankara ve hastaneyle alakası olmayan Karadeniz’den gelmiş biridir. Oradaki amaçlardan bir diğeri ise oradaki ortamı tahrik ederek hizmetin aksaması ve ölü sayısının artmasıdır. ‘Ölü sayısı artsın ki biz bu milletin ayrışmasına karınca kararınca tuzumuz olsun’ diyen hainlerdir. Bunlar birilerinin paralı maşalarıdır. Bunlarla gerekli hukuki işlemleri de başlattık" diye konuştu.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın toplu dedi.

Edip TEKİN/BURSA, (DHA)