Gündem Muğla bayram namazı saat kaçta... Muğla'de Kurban Bayramı namazı vakti...

Muğla bayram namazı saat kaçta... Muğla'de Kurban Bayramı namazı vakti...

Paylaş
Muğla bayram namazı saat kaçta... Muğla'de Kurban Bayramı namazı vakti...

Muğlalılar 'Muğla 2018 Kurban Bayramı namaz vakti saat kaçta?' sorusuna bir cevap arıyor. Muğla'da yaşayan Müslüman halk, Kurban Bayramı'nda en hayırlı ibadetlerden biri olan bayram namazını kılıp sevap kazanmak için camilere gidecekler. Bu nedenle bayram namazı vakti İslam alemi için büyük önem arz ediyor.

"Muğla Kurban Bayram namazı saat kaçta?" Muğlalılar için bu soru büyük önem arz ediyor. Kurban kesimi öncesi yüz binlerce kişi sabah kalkıp camilerin yolunu tutacaklar. Bayram namazının idrak edilmesiyle birlikte cemaat birbirleriyle bayramlaşarak hayırlı temennilerde bulunacaklar.

Haberin Devamı

MUĞLA BAYRAM NAMAZI VAKTİ

Diyanetin Kurban Bayramı namaz vaktine göre Muğla'dA yurttaşlar saat 07.07'de ibadetlerini yerine getirecekler.

BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Bayramlara önceden hazırlanılması, bu günlerde temiz ve güzel elbiselerin giyilmesi, gusledilmesi, dişlerin fırçalanması, güzel kokular sürülmesi, güler yüzlü olunması, namazdan önce ramazan bayramında hurma vb. tatlı bir şey yenilmesi, kurban bayramında ise ilk olarak kurban etinden yenilmesi, namaza mümkünse yürüyerek gidilmesi ve dönüşte başka bir yolun kullanılması, çokça sadaka dağıtılması, fitrenin namazdan önce verilmesi, namaza giderken tekbir getirilmesi menduptur.

Kurban bayramında farz namazlardan sonra teşrik tekbiri getirilmesi Hanefîler’e göre vâcip, Hanbelî ve Şâfiîler’e göre sünnet, Mâlikiler’e göre ise menduptur. Hanefî ve Hanbelîler’e göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit, Mâlikiler’e göre ise bayramın birinci günü öğle namazından dördüncü günü sabah namazına kadar on beş vakit tekbir getirilir. Şâfiîler’de bu iki görüş de bulunmakla birlikte uygulamada daha çok ilk görüş benimsenmiştir.

Haberin Devamı