Gündem Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

Paylaş
Muğla'da orman yangını

Muğla’nın Datça ilçesinde iki ayrı noktada aynı anda başlayan orman yangınlarının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor

Datça ilçesine bağlı Kızlan Mahallesi Harnupluk mevkisi ile 1 kilometre uzağında bulunan Gökova Körfezi Gereme Koyu Dalyan piknik alanında saat 16.00 sıralarında aynı anda orman yangını çıktı. Yangın sezonunun zona ermesi sonrası 31 Ekim tarihinde helikopterlerin bölgeden ayrılması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

50 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ


Ulaşımın güç olduğu bölgelere kadar ilerleyen yangında şuana kadar 50 hektara yakın arazinin zarar gördüğü belirtildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, başlangıç noktalarının yakın olması ve aynı anda yangınların başlamış olması nedeniyle sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.


KAYMAKAM BAKIR, "YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT SÖZ KONUSU DEĞİL"


Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Kızlan Mahallesi Gereme Sahili Dalyan mevkiindeki orman yangınıyla ilgili olarak, "Yangının etrafı çevrildi ve daha fazla büyümesi engellendi. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit söz konusu değil, alevlere müdahale ediliyor. 20 arazöz ve çok sayıda iş makinesi ile müdahaleler sürüyor" dedi.

(Mehmet Ölmez/İHA)