Muğla Muğla'da 'İlköğretim Haftası' kutlandı

Muğla'da 'İlköğretim Haftası' kutlandı

Paylaş
Muğla'da 'İlköğretim Haftası' kutlandı

Muğla'da 'İlköğretim Haftası' kutlandı

MUĞLA'nın merkez ilçesi Menteşe'de, 'İlköğretim Haftası' düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.
Menteşe'de İlköğretim Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama etkinlikleri Dumlupınar İlkokulu'nda devam etti. Törene Vali Orhan Tavlı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yeni eğitim-öğretim yılına yüz yüze başlamanın mutluluğu ve heyecanını hep birlikte paylaştıklarını belirten Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanan Covid-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler rehberi kapsamında okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdik. Ayrıca Muğla genelindeki resmi-özel okullarımız, gerekli standartları yerine getirerek okulum temiz belgesi ile hijyenik ortamlara sahip olduklarını da belgelediler" dedi.
Müdür Çay, salgınla mücadelede toplumsal düzeyde alınacak tedbirlerin önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen bu salgının sona ermesi, okullarımızın tekrar kapanmaması adına toplum olarak üzerimize düşenleri tam manasıyla yerine getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu süreçte maske, mesafe ve temizlik kurallarına üst seviyede uymamız, aynı zamanda devam eden aşı uygulamasına destek olmamız, salgınla mücadelede önem arz etmektedir. İnşallah bu zor günleri el birliğiyle atlatacağız. "
Konuşmaların ardından Vali Orhan Tavlı, protokol üyeleriyle birlikte orman yangınlarına dikkat çekmek için okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi. Program, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ile iş birliği içinde okul bahçesine kurulan ebru, okçuluk, oryantring, ayak bowlingi ve kondisyon parkurunun yer aldığı çocuk atölyesinin gezilmesi ile son buldu.
Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı