Muğla Muğla'da Yeşilay Haftası kutlandı

Muğla'da Yeşilay Haftası kutlandı

Paylaş
Muğla'da Yeşilay Haftası kutlandı

Muğla'da Yeşilay Haftası kutlandı

MUĞLA'da 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, bisiklet ve atletizm yarışlarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de Yeşilay Haftası kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda küçük, yıldız ve genç kızlar ile erkekler kategorilerindeki atletizm yarışlarının startı verildi. Koşunun tamamlanmasının ardından bisiklet yarışı ve halk yürüyüşü düzenlendi. Etkinliklere daha sonra Sınırsızlık Meydanı'nda devam edildi. Atletizm, bisiklet ve ortaöğretim okulları öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Muğla Valisi Esengül Civelek ile protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda ise sigara, alkol ve uyuşturucunun zararları konusunda broşürler dağıtıldı.

Yeşilay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetleri herkese ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, "Muğla'da okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da 'Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Yeşilay, bağımlılıklara karşı mücadele veren, kökleri çok derinlere inen ve bugün yeni yapraklar, meyveler vermeye çalışan bir ağaç, bir sivil toplum kuruluşudur. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı