Yemek İki kat kadayıf arası lezzet: Muhallebili kadayıf tarifi

İki kat kadayıf arası lezzet: Muhallebili kadayıf tarifi

Paylaş
İki kat kadayıf arası lezzet: Muhallebili kadayıf tarifi

Dönem dönem tatlı hepimizin vazgeçilmezi haline geliyor. Genellikle hafif aynı zamanda lezzetli tarifler arayışına giriyoruz. Muhallebili kadayıf tarifi de hem lezzetli hem de hafif tatlılardan bir tanesi. Sevdiklerinize hazırlamak için muhallebili kadayıf tarifi arıyor veya muhallebili kadayıf nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? "Muhallebili kadayıf tarifi, muhallebili kadayıf nasıl yapılır?" haberimize göz atın.

Türk toplumunun yemek kültüründe olmazsa olmazları arasında tatlı yer alır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sunumuyla göze hitap eden aynı zamanda lezzetiyle damak tadımıza uygun muhallebili kadayıf tarifi, herkes tarafından çok sevilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için muhallebili kadayıf tarifi arıyor ya da muhallebili kadayıf nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? "Muhallebili kadayıf tarifi, muhallebili kadayıf nasıl yapılır?" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Muhallebili kadayıf tarifi

Muhallebili kadayıf malzemeleri

  • 350 gram kadayıf (kuru kadayıf)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200ml)

Muhallebili kadayıf yapılışı

İlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz. Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz. Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız. Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir). Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın. Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz. Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz. Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz. 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

İpucu

Servis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz. Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın. Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.