Siyaset Muharrem İnce Diyarbakır'da konuştu
Paylaş
Muharrem İnce Diyarbakır'da konuştu

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Diyarbakır'da halka seslendi

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

Türkiye'nin çok ciddi sorunları var. Cari açık 55 milyar dolar. Enflasyon yüzde 30. Gençlerin yüzde 20'si işsiz. Türkiye kuşatılmış durumda. Türkiye'yi yönetenler Ankara'dan değil Brüksel'den Washington'dan yönetiyor. Barışacağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Kıraathanelerde kekle zaman dolmaz. Benim derdim gençler.

Bu kardeşiniz ilkeli bir siyasetçidir. Zaman zaman kendi partisiyle de ters düşmüştür. 4 Mayıs'ta aday oldum 6 oku çıkardım. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım dedim. Ben Türkiye'de siyaseti barıştıracağım. Cumhurbaşkanı olduğumda öyle 3 bin korumayla gezmeyeceğim.

'AMACIM GÖNÜLLER ARASINDA KÖPRÜ KURMAK'

4 adayı da ziyaret ettim. Gittim adaylara 500'er lira para yatırdım. Amacım gönüller arasında köprü kurmak. Ben 4 adayın da Hakkarililer size selamları var diyorum Erdoğan sadece Demirtaş kısmını almış seyrettiriyor. Saklım gizlim yok. Birini ziyaret ederken Erdoğan'dan izin alacak halim de yok. Ayrıca Erdoğan seni bile ziyaret ettim daha ne istiyorsun?

Haberin Devamı

'YAPAMAYACAĞIN SÖZLER VERME'

Bu yola çıkarken dedim ki 'Muharrem bir yola çıktın bu milleti barıştır. Yapamayacağın sözler verme çık meydana açık açık söyle.'

Kimse mutlu olsun diye bir derdim yok. Derdim 81 milyonun mutlu olması. Kürt sorunun nasıl çözeceğiz? Bir; Kürtler onore edilmek istiyor. Türklerin de kaygıları var. Türklerin kaygılarını gidereceğiz Kürtleri de onaore edeceğiz. Gizli kapaklı iş yok. Cumhurbaşkanı olduğumda TRT'nin kanallarından birini bu işe ayıracağım. Zaten TRT'nin bir işe yaradığı yok. Herkes yayın yapacak. İnsanlar ne istiyor.

'BENİM DERDİM ÇÖZÜM'

Benim derdim çözüm, uzlaşma, huzur... Dil ve din konusunu nasıl çözeceğiz. Muhafazakarlar var bu ülkede. Diyorlar ki bana günde 2 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yetmez. Eyvallah kardeşim kaç saat seçmeli ders isterseniz alırsınız. Kimi de istemiyor hay hay kardeşim sen de alma.

İsteyene istediği kadar seçmeli din dersi, istemeyene yok. Devletin dindar ve kindar nesil yetiştirmek devletin görevi değildir. Dindar nesil yetişsin.

Ailesi nasıl yetiştirsin. Ama kindar nesil yetişmesin. Din eğitimini böyle çözeceğiz. Dil eğitimi ise şöyle çözeceğiz. Diller insanlığın mirasıdır. 81 milyona, çocuklarımıza resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz. Bir de evinde anasıyla konuştuğu dili öğreteceğiz. Kürtçeyse kürtçe... Bir de uluslararası dilleri öğreteceğiz.

Haberin Devamı

'GLOBAL ÇOCUKLAR YETİŞTİRECEĞİZ'

Global çocuklar yetiştireceğiz.Ben hep "Sayın Erdoğan" diyorum. O ise bana "Bana bak Muharrem diyor" Ben bu usluba cevap vermezdim, ama çok ısrar etti arkadaşlarım cevap vereyim: "Sana bakıyorum Recep". Bunları bırakalım. Bu üslup doğru değil. Meydanlarda bana bak diyorsun ya, sen de şu garibana bak artık. Gel senle bir televizyona çıkalım. Bu kürt sorununu çözmek istemiyor musun? Siyasetçi Diyarbakır'da farklı konuşuyor, Edirne'de farklı konuşuyor. Bazen siz de kızacaksınız belki bana. Dokunulmazlıklar konusunda baktım parti yalnış yapıyorum. Kusura bakmayın ben yapamam. Doğruyu beraber bulacağız.

'KEK YEMEK İSTEYEN ERDOĞAN'A OY VERSİN'

37. günüm bugün. 84. mitingim. Bir sürü şey söyledim. Sayısız proje anlattım. Erdoğan'ın ise 3 projesi var: Kıraathane, stadyum, park. Yahu mübarek sen belediye başkanı mısın cumhurbaşkanı mısın? Ne diyor kekler bedava. Ben ustayım diyor, meğer kek ustasıymış. Kek yemek isteyen Erdoğan'a oy versin.

Haberin Devamı

Ankara'da sarayı var yetmedi, bir de şimdi Marmaris'e yazlık yaptırıyor. Kazandığım da o yeni sarayı engelli çocuklara vereceğim. Engelli çocuklar aileleriyle 1 hafta tatil yapacaklar.

'İŞİ SAĞLAMA ALMAK LAZIM'

Aklı sıra Bay Muharrem Bay Muharrem gidiyor. Bay Muharrem deme. Millet sana bir 'bay bay Erdoğan' der görürsün. Samsun'a gittim Samsun'da çocuklar sahneye bisiklet çıkardılar. Fark etmez ata da binerim bisiklete de binerim. Şimdi bu fotoğrafımı camiye yerleştirmiş.

Şimdi sizce bir şey söyleyeyim şimdi 81 milyonun içinde camide zeybek oynayacak biri var mıdır? Ben o zeybeği oğlumun düğününde oynadım bir de Aydın'da oynadım. Cumhurbaşkanı olarak geldiğim de bir de Diyarbakır'da oynarım. Şimdi sizden bir şey istiyorum. Bu iş oldu mu diye bakarsanız bence oldu. Ama işi sağlama almak lazım