Siyaset CHP'li Muharrem İnce Kars'ta haritayla sahneye çıktı
Paylaş
CHP'li Muharrem İnce Kars'ta haritayla sahneye çıktı

CHP'nin adayı Muharrem İnce Kars'ta halka seslendi. İnce sahneye Türkiye haritasıyla çıktı, "Ta buradan dünyanın öbür ucundan hayvanları gemilere dolduruyorlar. 1 ay mı 2 ay mı sürüyor, telef oluyorlar zaten. Buradan geliyorlar, okyanusu geçiyorlar, Akdeniz'e giriyorlar, Türkiye'ye geliyorlar. Yazık günah değil mi? Ta buradan hayvan getireceğine Karslıya destek ol alasını yetiştirsin sana" dedi.

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

Çiftçiyi bitirdi, köylüyü bitirdi. Ta buradan dünyanın öbür ucundan hayvanları gemilere dolduruyorlar. 1 ay mı 2 ay mı sürüyor, telef oluyorlar zaten. Buradan geliyorlar, okyanusu geçiyorlar, Akdeniz'e giriyorlar, Türkiye'ye geliyorlar. Yazık günah değil mi? Ta buradan hayvan getireceğine Karslıya destek ol alasını yetiştirsin sana.

Bunların 1200 odalı sarayı var ama yatacak yeri yok. 6 milyar dolarlık canlı hayvan ithal etmişiz. 1 milyon doları Karslıya verseydin hayvancılık uçar giderdi.

Çocuklarımız sınava girdi sonuçları seçimden önce açıklamayacaklar. Böyle üçkağıtçılık olmaz. 1 milyon çocuk açıkta kalacak. Çocuk da veli de ağlayacak. Üçkağıtçıları görüyor musun? Perişan ettiler eğitimi.

Erdoğan meydanlarda 3 çocuk 5 çocuk yapın diyor. Yapması kolay bakması zor. Sonra diyor ki 'Normal doğum olsun.' Bir de oraya karışıyor. Çocuk bezinde KDV yüzde 18. Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısına karışmak mı çocuk bezindeki KDV'yi düşürmek mi? Size söz çocukların bezinden yüzde 18 KDV alınmayacak.

Haberin Devamı

Dolar 2002'de1,30'du şimdi 4,50'yi geçti. Erdoğan'ı bir daha seçerseniz dolar 10 lira. Dünyada kavga etmediği ki uluslararası bir dil öğreteceğiz. Yani Kars'taki Kürt kardeşim liseye giderken hayalinde 'Ben çalıştığım zaman başhekim olabilirim' buna inanacak. Çünkü devlet ayrımcılık yapmayacak.