Siyaset Muharrem İnce Maltepe'de konuştu
Paylaş
Muharrem İnce Maltepe'de konuştu

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Maltepe'de Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu. İnce, "Yarın akşam Erdoğan seçilirse dolar yükselecek, Suriyeliler gelmeye devam edecek. Erdoğan kazanırsa telefonlarınız dinlenmeye devam edecek, korku düzeni devam edecek, kindar nesiller yetiştirecek. İnce kazanırsa üretim artacak, dolar düşecek, faizler inecek, euro inecek" dedi.

Seçimler için saatler kala CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce son mitingini Maltepe'de yaptı.

Haberin Devamı

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları..

Herkesin Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı...Herkesi kucaklayacağız. Polislerimize jandarmalarımız Ramazan ayında 40 derece sıcakta meydanları dolduran sizler, bebeklerini uyandırdığımız anneler...Bu 50 günlük süre içinde poşetleriyle gelip meydanları temizleyen siz değerli milletimiz... Bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün valileri uyarıyorum. Siz Erdoğan'ın valisi değilsiniz. YSK, AA ve TRT...TRT sen benim mitingimi versen ne olur vermesen ne olur?

Gözler yalan söylemiyorsa, sokaklar yalan söylemiyorsa bu iş oldu.

Suriye'ye hemen büyükelçi atayacağım. Sorunların çözümü için ilk adımı atacağım. 4 milyon Suriyeli davulla zurnayla Suriye'ye gidecek.

Haberin Devamı

"BAĞIMSIZ YARGI ŞART"

Yargı...Bağımsız ve tarafsız bir yargı için ne gerekiyorsa yapacağım. Tencereye dert değil et girmesi için bağımsız yargı şarttır.

Özel hayatın gizliliğine kimse dokunamayacak. Size söz veriyorum hiç birinizin telefonu dinlenmeyecek. Namus sözü şeref sözü. Başkalarının telefonunu dinleyen ancak sapık olabilir.

"BUNLAR AHLAKSIZ"

Askeri okulları FETÖ'cü var diye kapattılar. Hakimlerin 3'te biri FETÖ'cü. Hukuk fakültelerini neden kapatmadınız? Askeri okulları hemen açacağım. Kamuda yükselmenin objektif ölçüleri olacak. Kimsenin mezhebine bakılmayacak, cinsiyetine bakılmayacak, başı açık-kapalı bakılmayacak. Başörtülü kardeşim! Bu yalancılara bakma sen. Kendileri afiş yaptırıyor altına CHP yazıyor. Bunlar ahlaksız, namusuz, şerefsiz. Sana söz veriyorum başörtüsünü ister evinde ister okulda ister devlet dairesinde tak. Benim böyle bir sorunum yok.

Üniversiteleri böldü, şehitleri gazileri böldü...Bölünen üniversiteleri hemen birleştireceğim. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. Asgari ücret 2200 lira olacak. En düşük emekli maaşı 1500 lira olacak.

100 gün içinde cemevlerinin hukuki statüsünü tamamlayacağız. 100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Engelliler için yaşam merkezleri kuracağız.

"İNCE KAZANIRSA TENCEREYE ET GİRECEK"

Yarın akşam Erdoğan seçilirse dolar yükselecek, Suriyeliler gelmeye devam edecek. Erdoğan kazanırsa telefonlarınız dinlenmeye devam edecek, korku düzeni devam edecek, kindar nesiller yetiştirecek. İnce kazanırsa üretim artacak, dolar düşecek, faizler inecek, euro inecek. İnce kazanırsa devlet kemer sıkacak vatandaş değil. İnce kazanırsa beyin göçü duracak, bağımsız mahkemeler gelecek, tencereye et girecek. İstanbul'un bütün parklarında çocuklarımıza uyuşturucu satıyorlar 100 gün içinde kökünü kazıyacağım. Yarın akşam sadece İnce değil AK Partili, HDP'li, CHP'li, İYİ Partili, Saadet Partili, Demokrat Partili kardeşim kazanacak.

Haberin Devamı

24 senedir İstanbul'u yönetiyor. 16 senedir Türkiye'yi. Geldiğimiz noktaya bakın. Marmaray'ı ben yaptım diyor ya. İlk imzasını atan Enis Öksüz'dür. Ecevit'in Başbakanlığında. Mesela 3. Boğaz Köprüsü. Süleyman Demirel tarafından yer tespit çalışması yapıldı.

"ALİ SEMİ YEN'İN YERİNE NE KURDUN?"

Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı olduğumda Ankara'daki sarayı bilim merkezi yapacağım. İstanbuldaki Sarayı üniversiteleri vereceğim. Marmaris'te yaptığı 300 odalı saray engelli kardeşlerime vereceğim. Sanata saygısı yok, insana saygısı yok, çiçeğe saygısı yok. Millet bahçesi kuracakmış. Ali Sami Yen'in yerine ne kurdun? Cumhurbaşkanı değil imar müdürü Kupon arsalardan sorumlu.

Haberin Devamı

"DEVLET YÖNETİMİNİ DEĞİŞTİRECEKMİŞ"

İstanbul'u 5 yıl içinde turizm kenti yapacağız. Kongre turizmini yeniden başlatacağız. İstanbul'u katlettiler. Son günlerde moda başladı. Devlet yönetimini değiştirecekmiş. Böyle bir devlet yönetimi yok. Paralel bir devlet kuruyor. Bu yapı hastalıklı bir yapıdır. Tek adam yapısıdır. Burada ortak akıl yoktur. AB Bakanlığını kapatmış. Sen AB defterini kapattın mı? Yangın var Erdoğan yangın! Mutfak yanıyor. Yanındakileri değiştirdi, kanunları değiştirdi...Olmuyor düzelmiyor. Sen değişince düzelecek Erdoğan.

Yolsuzluğa bulaşmadıysanız, liyakat sahibiyseniz sağcı solcu beni ilgilendirmez. Ehliyetliysen görevine devam edeceksiniz.

Benim Cumhurbaşkanlığımda Erdoğan da rahat edecek. Emekli Cumhurbaşkanlığı maaşına da zam yapacağım.

Şehir hastanelerinde yüzde 70 doluluk garantisi var. Yakında parası olan gitsin diyecek.

İnce'nin annesi de miting alanında yer aldı.

Haberin Devamı

"PROJEM 3B"

Projem 3B. Bir; Barışacağız. İki; Büyüyeceğiz. Önce hukuk devleti olacağız. Ekonomik kurulları özerkleştireceğiz, yatırımcıya güven vereceğiz. Üç; Sihirli bir sayım var, 29. Türkiye nüfusunun ortalaması...Gençler...Türkiye'de nüfus ortalaması 29. Gençlerle birlikte yapacağım bunu. Kindar nesil bu işi yapamaz. Özgüven sahibi bir nesil olacaksınız. Marka yaratacağız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 16 yeni meslek çıkacak.

"ÇAKMA LİDER BU"

Faiz artıyorsa memleket kötü yönetiliyor demektir. Arsanın, evinin değeri düşüyor. Her gün cebinden para alınıyor demektir. Gençlerle birlikte faizleri indireceğiz. Faizler Erdoğan'ın yaptığı gibi emir komutayla inmez akılla iner.

50 gün boyunca Erdoğan'a seslendim,' Gel bir televizyon kanalına ekonomi tartışalım' dedim. Lidermiş. Gelemedi. Çakma lider bu.

Faizler yükselince 'faiz lobisi' dedi; dolar yükselince 'dolar lobisi' dedi, şimdi de 'soğan lobisi' mi diyecek? Bu seçim eskinin son seçimi yeninin ilk seçimi. Ustaya bak ustaya. Soğan doları geçmiş marifetini gör çakma usta!

Bu Erdoğan OHAL ilan ediyor ya ben de size 36 saat sonra kaldırmak şartıyla seferberlik ilan ediyorum. Tuvalete gitmeyeceksiniz, yemek yemeyeceksiniz. Islak imzalı tutanakları aldıktan sonra seçim kurullarının önüne gideceksiniz. Ben yarın oyumu kullanıp doğru Ankara'ya YSK'nın önüne gideceğim. Oradayız! Meydanlardayız, sokaklardayız.

"OĞLANIN KREDİSİ İÇİN GELMİŞ OLABİLİR MİSİN?"

Bu son çırpınışları. Canlı yayını kestiriyorsan sen bitmişsin. O bitmişlerden medet umuyor ya geçen de Yenikapı'ya bitmiş tükenmiş siyasetçi desteğe gelmiş. Devletin bekası için gelmiş. Acaba oğlanın kredisi için gelmiş olabilir misin? Kuru sabitleyip kur farkını bankaya yıkmış olabilir misin? Koltuğa oturalım o zaman yapacağız gereğini.

Gidemediğim iller var. Oralara da Cumhurbaşkanı olarak gideceğim. İlk gideceğim il Erzurum olacak. Umutlarınızı yeniden tazeleyin yarın bambaşka bir gün olacak.

Bu işi başardık Allah'ın izniyle. Çok teşekkür ediyorum Allah'ın izniyle.

Türkiye'nin bu devasa sorunlarını milletten kopuk bir adam çözemez. Taze kan lazım. Bu Türkiye'nin sorunlarını çözemez.