Yaşam Muhtarlara KKKA hastalığı eğitimi

Muhtarlara KKKA hastalığı eğitimi

Paylaş
Muhtarlara KKKA hastalığı eğitimi

Çorum'da yaklaşık 700 köy muhtarı, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şubesi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı konusunda bilgilendirildi

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şubesi tarafından kentteki yaklaşık 700 köy muhtarına hazırlanan eğitim programı kapsamında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili eğitim verildi.

Alınması gereken önlemler, kene ısırması durumunda vücuttan nasıl çıkarılacağı anlatıldı. Eğitim programına katılan Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray, ilk yapılması gerekenin önlem alarak kenenin vücuda tutunmasının önüne geçmek olduğunu belirterek, "Tarla, bağ, bahçe ve hayvan otlatmaya giderken kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giyilmeli, vücutta açık yer kalmamasına özen gösterilmeli ve pantolon paçaları çorabın içine konulmalıdır.

Eve dönüldüğünde ise kollar, bacaklar, gövde diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil vücudun her tarafı ve elbiseler iyice kontrol edilerek kene olup olmadığına bakılmalıdır. Çocukların vücudu ve elbiseleri de anne babaları tarafından mutlaka kontrol edilmelidir" dedi. Eğitime katılan muhtarlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı hakkında broşürler de dağıtıldı.

DHA

Haberin Devamı