Magazin Muhteşem Yüzyıl'a rekor transfer ücreti

Muhteşem Yüzyıl'a rekor transfer ücreti

Paylaş
Muhteşem Yüzyıl'a rekor transfer ücreti

En popüler dizilerden “Muhteşem Yüzyıl” ile “Behzat Ç.”nin Doğuş Yayın Grubu'nun yeni ulusal kanalı TVen'e transferi, televizyon dünyasında büyük ses getirdi

TVen ekim ayı itibariyle NTV Spor’un ulusal frekansından yayın yapmaya başlayacak. TVen’in her iki diziye ne kadar para ödediği merak konusu oldu. Taraflar arasındaki bir süredir devam eden görüşmeler anlaşma şartları arasında yer alan 6 milyon dolarlık cezai şart nedeniyle gizli tutuluyordu. Ancak pazartesi günü son görüşmeler yapıldı ve imzalar atıldı. Show TV Eski Genel Müdürü Saner Ayar’ın yönetim katına yerleşmesinin ardından “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisini transfer ederek dikkatleri üzerine çeken TNT’nin “Muhteşem Yüzyıl”ın da peşinde olduğu biliniyordu.

Haberin Devamı

Zirveyi garantiledi

TNT’nin 39 bölüm için 50 milyon doları gözden çıkardığı gündeme gelirken TVen elini çabuk tuttu ve sıkı pazarlık sonrası Timur Savcı’nın patronu olduğu Tims Prodüksiyon imzalı “Muhteşem Yüzyıl”ı transfer etmeyi başardı. TVen, başrolünü Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin paylaştığı diziye 39 bölüm için 45 milyon dolar verdi. Böylece Show TV’de 500 bin TL’ye malolduğu bilinen dizinin 1 bölümü için TVen 1.1 milyon dolar, yani 1.9 milyon TL ödemiş olacak.
Timur Savcı 2010 yılını 52 milyon TL ciro ve 5 milyon TL kârla kapatarak Forbes dergisinin “Türkiye’nin en çok kazanan yapımcısı” listesinde birinci olmuştu. Savcı’nın önümüzdeki sene de birinciliği kimseye kaptırmayacağı şimdiden kesinlik kazanmış oldu.

Haberin Devamı

Bölüm başı 400 bin

Kanalın ikinci dev transferi Star TV’nin fenomen polisiyesi “Behzat Ç.”nin kanal değiştirecek olması ise dizinin tutkunları için büyük bir sürpriz oldu. Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünü oynadığı dizi için TVen, “Muhteşem Yüzyıl”daki gibi toplu bir rakam üzerinden anlaşma yapmadı. TVen yönetimi Serdar Akar ve Tarkan Karlıdağ’ın şirketi Adam Film’in yapımcılığını üstlendiği “Behzat Ç.”yle bölüm başına 400 bin TL üzerinden anlaşma yaptı. Yapım şirketi “Behzat Ç.” için Star TV’den ise yaklaşık 275 bin TL alıyordu.

NTV habere devam edecek

Doğuş Yayın Grubu’nun akışı değiştirilip haber formatından uzaklaştırılacağı ya da kapatılacağı söylentilerinin gündeme geldiği ünlü kanalı NTV’nin ise iddiaların aksine daha da büyüyerek haber ağırlıklı yayınına devam edeceği açıklandı. Ayrıca NTV’nin Vedat Milor’un “Tadı Damağımda” ve “Doğada Tek Başına” gibi sevilen life style programları da devam edecek.

MİLLİYET