Gündem Müjdat Gezen'e 60 bin lira tazminat cezası

Müjdat Gezen'e 60 bin lira tazminat cezası

Paylaş
Müjdat Gezen'e 60 bin lira tazminat cezası

Oyuncu Müjdat Gezen, bir televizyon programında ve kendisine ait internet sitesinde "AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği" iddiasıyla açılan davada tazminat ödemeye mahkum oldu

Müjdat Gezen aleyhine, 1 Şubat 2011’de Star TV’de yayımlanan Arena programında "AKP yüzde 50 çıkmış. Aslında mesela Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması lazım" sözü ile kendisine ait bir internet sitesindeki "AKP’nin oyları yüzde 50 diyenler iyi abartmışlar. Aziz Nesin’e göre yüzde 60 olmalıydı" ifadesi nedeniyle açılan manevi tazminat davası, Yargıtayın önceki kararı bozmasının ardından bir kez daha görüldü.

Haberin Devamı

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı AK Partili 15 kişinin avukatı Muammer Cemaloğlu ile Müjdat Gezen’in avukatı Halil Sevinç katıldı.

Mahkeme Müjdat Gezen’in, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da aralarında bulunduğu AK Partili 15 kişiye 4'er bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi

Davacılar arasında Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Nurettin Canikli, Bülent Gedikli, Hüseyin Tanrıverdi, Ebide Sözen, Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Murat Mercan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Muzaffer Baştopçu, İbrahim Yiğit ve Seracettin Karayağız da vardı.

AZİZ NESİN BERAAT ETMİŞTİ

1995'te hayatını kaybeden Yazar Aziz Nesin, "Türk toplumunun mizaha olan ilgisi sizce zekasından mı ileri geliyor?" sorusuna "Ne zekası? Bu milletin yüzde 91'i 82 anayasasına evet demiştir. Geriye kalıyor yüzde 9. Hadi biraz iyimser olalım, ama yüzde 60'ı aptal bir milletiz" diye cevap vermişti.

Haberin Devamı

Bu nedenle hakkında dava açılan yazar beraat etmişti.