Eğitim - Kariyer Mükemmeliyet merkezleri kurulacak

Mükemmeliyet merkezleri kurulacak

Paylaş
Mükemmeliyet merkezleri kurulacak

2023 Eğitim Vizyonu’nu açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi için önemli bir proje başlattı

Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi için başlatılan proje ile ülke çapında 20 mesleki eğitim mükemmeliyet merkezi faaliyet gösterecek. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek verilmesi ve mesleki eğitimin tanıtılması ile ilgili önemli adımlar atılacak. Üç yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında, mesleki ve teknik eğitim verilen en güçlü alanlarda 10 mükemmeliyet merkezi kurulacak. Ekipman ve eğitim desteği sağlanacak. Projenin tamamlanması için ayrıca hibe yoluyla ilave 10 mükemmeliyet merkezinin daha aktif hale getirilmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında mesleki ve teknik eğitim alanında 20 mükemmeliyet merkezi kurulmuş ve aktif hale getirilmiş olacak. Bu mükemmeliyet merkezlerinde öğrencilerin eğitimlerinde uygulamaya ağırlık verilecek. Sektörün talep ettiği becerileri eğitim sürecinde kazanmaları sağlanacak.

Haberin Devamı

ENDÜSTRİ 4.0 TEMEL ALINACAK

MEB, bu mükemmeliyet merkezlerini, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerinde ve yurt dışından gelecek eğiticilerin eğitimi için kullanacak. Proje kapsamında, meslek öğretmenlerinin yurtiçi ve AB ülkelerinde işbaşı eğitim almaları sağlanacak. 3 bin 250 öğretmenine de Endüstri 4.0’ı destekleyen 3D modellemede yeni tekniklerin kullanıldığı öğretim materyallerinin hazırlanmasına yönelik eğitimler verilecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında görev yapan 800 matematik ve fen bilimleri dersi öğretmeninin, matematik ve fen bilimleri uygulamaları konularında yetkinliklerinin artırılması sağlanacak.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITILACAK

Haberin Devamı

Proje kapsamında, mesleki eğitimin tanıtılması da sağlanacak. Bu kapsamda öğrenci, öğretmen ve velilere mesleki rehberlik verilecek. Seçilen 25 ilde sanayi merkezleri ve üretim yerlerine teknik geziler yapılacak. Mesleki ve teknik eğitim hakkında farkındalığın artırılmasına yönelik forum, konferans,toplantı, bilgilendirme günleri düzenlenecek. Mesleki ve teknik ortaöğretimin tanıtımına yönelik medya ve iletişim araçları geliştirilecek.