Manisa Mülteci çocuklar yıl sonu etkinliğinde yeteneklerini sergiledi

Mülteci çocuklar yıl sonu etkinliğinde yeteneklerini sergiledi

Paylaş
Mülteci çocuklar yıl sonu etkinliğinde yeteneklerini sergiledi

Mülteci çocuklar yıl sonu etkinliğinde yeteneklerini sergiledi

MANİSA'da yaşayan mülteci çocuklar, 'Yabancı Öğrenciler Yıl Sonu Programı' adlı etkinlikte hünerlerini sergiledi. Koro halinde şarkılar söyleyen, halk oyunları sahneleyen öğrencilerin yaptığı resimler ise beğeni topladı.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin (SGDD), Manisa Valiliği, Manisa İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte, mülteci çocuklar yeteneklerini sergiledi. Vali Ahmet Deniz'in açılışını gerçekleştirdiği etkinlikte 32 mülteci çocuğun oluşturduğu koro şarkı söyledi. Çocuklar ayrıca halk oyunları gösterisi sundu. Mülteci çocukların yaptığı resimler sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Etkinliğe katılan iki mülteci çocuk, fotoğraflarla Türkiye'ye göç hikayelerini anlattı.

Konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, Anadolu'nun geçmişten bugüne insanlara yurt olduğunu belirtti. Anadolu insanının kendisine yakışanı yaparak ülkesini terk etmek zorunda kalan kişilere sahip çıktığını ifade eden Vali Deniz, şunları söyledi:

"Bu toprakların kültüründe insana saygı duymak vardır. İhtiyacımız olan her şey bizim geleneğimizde var. Hoşgörümüze, tüm insanlığın ihtiyacı var. Merhamet bizim geleneğimizde var. İnsanlığı da zaten bu merhamet duygusu kurtaracak. Sığınmacı öğrencilerin okula gitmesini destekliyoruz. Öğrencilerimiz kendilerini çok iyi yetiştirmeli ve bundan asla taviz vermemeli. Suriye'de savaşın bitmesini istiyoruz. Vatandan daha kıymetli bir şey yok. Öğretmen ve öğrencilerime, yabancı öğrencilere gösterdikleri güzel ev sahipliği için teşekkür ederim. Tüm öğretmen ve öğrencilerime şimdiden hayırlı ramazanlar dilerim."

SGDD Ege Bölge Koordinatörü Esra Şimşir ise etkinlikte yaklaşık 90 mülteci öğrencinin yeteneklerini sergilediğini söyledi. SGDD olarak İzmir'de başladıkları Türk ve mülteciler arasındaki sosyal uyum etkinliklerini Manisa'da sürdürdüklerini belirten Şimşir, bugüne kadar Manisa'da farklı okullarda birçok etkinlik düzenlediklerini anlattı. Şimşir, "Turgutlu Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğretmenler ve ebeveynler için eğitimler ve öğrenciler için beden koruma atölyeleri gerçekleştirdik. Şehzadeler Hafsa Sultan İlköğretim Okulu'nda ise yabancı uyruklu ve Türk çocukları kaynaştırdığımız bir kahvaltı etkinliği düzenledik. Son olarak Yunus Emre ilçesindeki Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu'nda sinema etkinliğini hayata geçirdik. Manisa'nın çeşitli ilçelerindeki bu etkinliklerden sonra şimdi de Manisa Valiliği'nin gerçekleştirdiği Yabancı Öğrenciler Yıl Sonu Programı'na SGDD olarak destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Etkinlik, yöresel yemeklerin tanıtıldığı stantların gezilmesi ve davetlilere Afgan Pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı