Gündem Mülteci faciası

Mülteci faciası

Paylaş
Mülteci faciası

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'a geçmek isteyen 15 mülteci, şişme botun delinmesiyle denizin ortasında mahsur kaldı

Sahil Güvenlik Ekipleri, saatler süren çalışmalar sonucunda 2 göçmenin cansız bedenine ulaştı. Yaralı olarak kurtarılan 2’si çocuk 5 mülteci ise Hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Didim’de Suriyeli mültecilerin umuda yolculuğu yine hüsranla bitti. Edinilen bilgilere göre; Yunanistan’ın Samos adasına gitmek isteyen 15 Suriye uyruklu mülteci, dün gece 23:00 sıralarında Manastır Koyu’ndan şişme botla denize açıldı. Kısa süre sonra lastik botun delinmesiyle denizde mahsur kalan Suriyelileri kurtarmak için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler çalışma başlattı. Kurtarma çalışmalarında 2 kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler, denizde kaybolan 13 göçmeni de başarılı bir kurtarma operasyonuyla ölümden kurtardı. Denizden çıkarılan 13 kişiden 2’si çocuk 5 yaralı Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, geride kalan çoğunluğu kadın ve çocuk olan 8 göçmen ise gerekli işlemler için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürüldü. Hayatını kaybeden 2 göçmenin cenazeleri Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Havaların soğumasıyla kaçak geçişlerin arttığı Didim’de, Jandarma ve Emniyet ekipleri mültecileri kaçıran organizatörleri yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürülen çoğunluğu kadın 8 mülteci için, Didim Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Birimi elbise, ayakkabı, battaniye ve sıcak yemek yardımında bulundu.

DHA