Dünya Mülteci kampında 'tecavüz' skandalı

Mülteci kampında 'tecavüz' skandalı

Paylaş
Mülteci kampında 'tecavüz' skandalı

Fransa'daki Calais mülteci kampına ilişkin son iddialar kan dondurucu... Zira yardım görevlileri son 6 ay içinde yaşları 14 ila 16 arasında değişen 7 erkek çocuğun tecavüze uğradığını öne sürüyor

Sağlık görevlileri tecavüze uğradığını söyleyen 7 çocuktan dördü ameliyata alındı, biri ise hala tedavi altında... Geriye kalan iki çocuksa yaşadıklarının utancıyla muayene dahi edilmeyi kabul etmiyor.

Haberin Devamı

Independent'da yer alan habere göre Boston Üniveristesi'nin GMS'te (Graduate Medical science) görev yapan doktorlar iddiayı doğruladı.

Avrupa Polis Ofisi Europol de sığınmacı çocukların cinsel istismar riskinin yükseldiğini açıkladı ve endişelerini dile getirdi.

Ocak ayında Europol Sözcüsü bugüne dek 10 bin sığınmacı çocuğun Avrupa'da kaybolduğunu açıkladı.

Calais Mülteci kampında çalışan gönüllüler şimdiye kadar bildirilen çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarına karşı bir prosedür oluşturulması çağrısı yaptı. Ancak Fransız Hükümeti, çocuğa yönelik cinsel istismarı insani bir kriz olarak ele almayarak gerekli düzenlemeyi yapmayı reddediyor.

"BENİM DE OĞULLARIM VAR"

Gönüllülerin açıklamaları ise üzücü;

Haberin Devamı

'Eğer bu çocuklardan birini polise götürüp cinsel istismara maruz kaldığını söylesem size garanti ederim ki omzunu silkip yaşadıklarını anlatmayı reddeder. Benim 3 oğlum var ve yaşananlar dehşet verici. Bu çocuklar ailelerini, evllerini bırakarak güvenli olacaklarını düşündükleri için, şiddetten kaçmak için daha iyi bir hayat için buraya geliyorlar ama mülteci kampında tecavüze uğruyorlar. Bu Avrupa için kabul edilemez bir durum.'

29 ŞUBAT'TA KAMPIN GÜNEY YAKASI KALDIRILDI

Uluslararası yardım organizasyonlarının çoğu Calais kampından ayrılmış durumda, onların yerine kampta görevliler çalışıyor. Zira Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, ancak Fransız hükümetinin kampta bir insani kriz yaşandığını rapor etmesi ya da davet etmesi durumunda kampa geleceklerini belirtiyor.

Öte yandan 29 Şubat'ta Fransız Polisi kampın güney kanadında çadırları sökerek kapattı. Bu durum nedeniyle çok sayoda kadın ve çocuk çaresiz kalmış durumda. Gönüllüler de cinsel istismar vakalarının son günlerde daha da arttığını söylüyor.