Siyaset Mum ışığında gündemi değerlendirdi
Paylaş
Mum ışığında gündemi değerlendirdi

Şanlıurfa'ya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, elektrik kesintisinin azizliğine uğradı

Mum ışığında gündemdeki konulara değinen Destici, ardından bir düğünde nikah şahitliğini yaptı. Gaziantep’ten, akşam saatlerinde karayoluyla Şanlıurfa’ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ocak başında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirip, pazar günü yapılacak olan partisinin 8’nci olağan kongresi hakkında açıklamada bulundu.

Sporyum Ocak başında basın toplantısı düzenleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, açıklama yaptığı sırada elektrik kesintisine rağmen mum ışığında konuşmasını sürdürdü. Destici, ilk olarak 12 Eylül darbesine değinerek, terörün bu ülkenin birinci gündem maddesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin herkes için demokrasi isteyen, adalet isteyen cesur bir yönetime ihtiyacı olduğunu belirten Destici, şöyle konuştu: "Bizim partimizde de terör birinci maddedir. Terör bitene kadar da birinci gündem maddesi olacaktır. Terör’de sadece şehitler vermiyoruz. Tam 500 milyar dolar para harcanmış 27 yıldır. Ve benim ülkemin yüzde 60’ı açılık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bu ülke son 9 yıldır, sadece borç faizi olarak 450 milyar ödemiştir."

KARDEŞLİĞİMİZE KURŞUN SIKILIYOR

Destici, "Kardeşliğimize kurşun sıkılıyor. Biz Allahın emriyle birbirimize bağlanmışsız. Buna rağmen Türk-Kürt kavgası çıkartılarak, bu ülkede kaos meydana getirilmek isteniyor. Türkiye aynen Irak, Suriye, Libya gibi iç savaşa sürüklenmek isteniyor. Eğer sen terörü yok etmek istiyorsan, mutlaka bölge halkını yanına alman zorundasınız. Şimdi bakıyoruz 1984 Eruh halkı, devletinin yanında mı olmuş? yoksa birilerinin kucağına mı itilmiş. Türkiye’nin her yerinde insanlık dışı, hukuk dışı uygulamalar yapılmıştır.

Güneydoğu ve doğu gözden uzak olduğu için tabiri caizse bunun yüz misli yapılmıştır. Onun için ülkenin bunlarla yüzleşmesi lazımdır. Bölge insanı maalesef devletinden soğutulmuş ve PKK’nın sözde siyasetçileri muhatap kabul edilerek, onların kucağına itilmiştir. Örnek olarak Uludere’de 34 vatandaşın öldürülmesini ben çok şüpheli olarak görüyorum. Bu olay en çokta terörle mücadeleye zarar vermiştir. Gördüğünüz gibi terörle mücadelede bir takım oyunların döndüğünü, bu hadiselerle anlamak mümkündür. Bu hadislerin bir daha yaşanmamasını istiyorum" dedi.

HERKES BİZİ REFERANS ALDI


Son olarak helikopter kazasıyla hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Destici, "Bu olayın üzerinden 3 yıl geçmesi uzun bir süre sayılabilir. Ama Türkiye’de buna benzer hadiselere baktığımızda 20 yıl geçtiği halde kapağı açılamamış dosyalar var. Biz devlet denetleme kurulunu harekette geçirdikten, sonra bizi referans alarak, Hrand Dink’in arkasında kalanlar, rahmetli Özal’ın arkasında kalanlar, Eşref Bitlis’in arkasında kalanlar, hepsi bizi örnek göstererek haklarını armaya başladılar.

Bu olayla ilgili olarak savcılarımız dosyayı genişleştirerek, bu davayı araştırmaktadır. Biz bu olay aydınlanana kadar bunun peşini bırakmayacağız. Bazı çevreleri rahatsız ettiğimizin de farkındayız. Ama ne olursa olsun bunun için bedel ödemeye hazırız" diye konuştu. Meşhur Urfa ciğer kebabını yiyen Destici, daha sonra partisinin il başkanı Sabri Çavcı’nın oğlu Mustafa Çavcı ile Nazlı Şenbahar’ın düğün törenine katılıp nikah şahitliğini yaptı.

Ali LEYLAK-Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, (DHA)

Haberin Devamı