Mumbar dolması nasıl yapılır? MasterChef 30 Kasım Mumbar dolması tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Mumbar dolması nasıl yapılır? MasterChef 30 Kasım Mumbar dolması tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye programında bugün mumbar dolması tarifi yapılıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise mumbar dolması tarifi araştırıyor. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mumbar dolması tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

30 Kasım 2021, Salı 18:03 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Türkiye'nin birçok yerinde yapılan ve severek yenen mumbar dolması tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız mumbar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MUMBAR DOLMASI TARİFİ

Mumbar dolması malzemeler

  • 2 adet mumbar

Yıkamak için:

  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

İç harcı için:

  • 500 gram pirinç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

MUMBAR DOLMASI YAPILIŞI

Temizlenmiş mumbarın içini ve dışını bol suyla birkaç kez yıkayıp iyice temizleyin. İç harcı için domatesi ve sarımsağı rendeleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinci de bol suyla yıkayıp harç malzemelerini güzelce harmanlayın. Mumbarların içine bir huni ya da kabak oyacağı yardımı ile harcı doldurun. Pirinç pişip şiştiğinde mumbar patlayacağından çok fazla doldurmayın, boşluk bırakın. İki ucunu dikiş ipiyle bağladığınız mumbarları yeniden bol suyla yıkayın. Derin bir kasede sirkeli su hazırlayıp mumbarları bu suda 15 dakika kadar bekletin. Yeniden durulayıp bu kez de üzerine un serpin ve güzelce ovalayarak dışındaki yapışkan yüzeyini temizleyin. Ardından mumbarlarınızı limon tuzu eklenmiş suda yıkayıp ununu arındırın. Dilerseniz birkaç kez daha sudan geçirdiğiniz mumbar dolmalarını kenara alın. 

Sosu için sarımsakları, salçayı, kimyonu, tuzu ve karabiberi bir tencerede karıştırın. Mumbarları da tencereye alıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin. Düdüklü tencerede kısık ateşte 45 dakika kadar pişirdiğiniz mumbarınız servise hazırdır.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Trabzon hurmasıyla yapılan tarifler: Cennet hurmasıyla yapabileceğiniz 7 tarif