Beden Sağlığı Mümkünse sabah spor yapmayın çünkü...

Mümkünse sabah spor yapmayın çünkü...

Paylaş
Mümkünse sabah spor yapmayın çünkü...

Doç. Dr. Mevlüt Koç, sabah saatlerinde kan basıncının çok yüksek olduğunu belirterek mümkünse uyandıktan sonraki saatlerde spor yapılmamasını tavsiye etti

Kalp krizine karşı erken yapılan tıbbi müdahalenin hayat kurtardığını aktaran Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Mevlüt Koç, "Göğüste hissedilen şiddetli ağrı kalp krizine işaret edebilir. Bu nedenle derhal acil müdahale yapılmalı. Kalp krizi geçiren bir kişiye ilk 20 dakika içerisinde yapılan tıbbı müdahale çok önemli. Kalp krizi geçiren bir kişi hemen 112 Acil Servis hattını aramalı" dedi.

'AKŞAM SAATLERİNDE SPOR YAPILMALI'

Kalp sağlığının korunması için düzenli beslenilmesini, spor yapılmasını, stres, alkol ve sigaradan uzak durulmasını öneren Doç. Dr. Mevlüt Koç, şunları kaydetti:

"Kan basıncı ve kalp sağlığını etkileyen bazı hormonların seviyesi sabah saatlerinde yüksek oluyor. Bu kalp krizi açısından risk yaratıyor. Bu nedenle sabah sporunu kalp krizi riski nedeniyle hiç önermiyoruz ama zaman sorunu yaşayanlar mecburen sabah saatlerinde spor yapıyor. Bu kişiler sabah yerine mümkünse akşam saatlerinde, serin havada spor yapmalı. Adana gibi sıcak ve nemli bir bölgede yaşayanların güneş altında, kışın mesela Ankara’da yaşayanların da sabahın ayazında spor yapmalarını kalp sağlığı açısından önermiyoruz. Ama başka şansı olmayanlar yine de spor yapsın ama ağır fiziksel aktivitelerden kaçınsın."

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

Haberin Devamı