Siyaset Murat Başesgioğlu AK Parti'den istifa etti
Paylaş
Murat Başesgioğlu AK Parti'den istifa etti

Murat Başesgioğlu AK Parti'den istifa etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu partisinden istifa etti.

Haberin Devamı

Başesgioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye’nin temel meselelerine ilişkin zamanla ortaya çıkan esaslı görüş ayrılıkları, Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde birlikte siyaset yapma imkanını ortadan kaldırmıştır" dedi.

Başesgioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu görüşlerim yazılı ve şifahi olarak Sayın Başbakan ile de paylaşılmış ve partiden ayrılma isteğim kendilerine ifade edilmişti.
Bugün, daha önce alınan, ancak çeşitli nedenlerle ertelediğim ayrılma kararını resmileştirmek ve kamuoyuyla paylaşmak zamanı gelmiştir.
Milletimize hizmet etme imkanı tanıdıkları için Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Başbakan’a, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine teşekkür ediyorum."

Murat Başesgioğlu’nun istifasıyla AK Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 335’e düştü, bağımsızların sayısı ise 9’a yükseldi.

Haberin Devamı

TBMM’deki son sandalye dağılımı şöyle:
AK Parti 335
CHP 101
MHP 69
BDP 20
Bağımsız 9
DSP 6
DP 1
TP 1
Boş 8
---------------
Toplam 550

AK Parti'de peş peşe istifalar

KILIÇ: "EN AZINDAN 23. DÖNEMİN SONUNA KADAR KALMALIYDI"

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu’nun istifasını, "7 yıla yakın bir süre Bakanlık yapan bir isim, en azından 23. dönemin sonuna kadar AK Parti’de kalarak, kendisine oy verenlere karşı siyasi sorumluluğunu yerine getirebilirdi" şeklinde değerlendirdi.

Kılıç, Başesgioğlu’nun AK Parti’den istifası konusunda şunları söyledi:

"2 dönem ve 7 yıla yakın bir süre Bakanlık yaparak siyasi kariyerinin en önemli bölümünü AK Parti çatısı altında geçiren bir ismin, en azından seçildiği 23. dönemin sonuna kadar AK Partide kalarak, kendisine oy verenlere karşı siyasi sorumluluğunu yerine getirmesi gerekirdi. AK Parti’de kalması, siyasetin doğası gereği kendisinden beklenen davranış olurdu. Ancak netice itibariyle tek taraflı bir işlem olan istifa yoluna gitmiştir. Kişisel görüşüdür, kendi kanaatidir.

Elbette ki AK Parti bu konuya ilişkin değerlendirmesini yapacaktır. Ama asıl olan, Sayın Başesgioğlu’nu seçenlerin yapacağı değerlendirmenin ne olduğudur, bu konudaki karar milletimize ait olan bir karardır."

Haberin Devamı

KAPUSUZ: "SİZLERDEN DUYDUM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu’nun istifasını gazetecilerden duyduğunu söyledi.

Kapusuz, TBMM Kulisinde gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna, "Bu partide 6,5 yıldan fazla bakanlık yapmış bir arkadaşımız. Açıkçası, gerekçesini filan da duymadım. İstifayı da sizlerden duydum" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, "Başka istifalar olabilir mi bir duyumunuz var mı? Size rahatsızlığını iletenler oldu mu?" sorusunu "Hayır. Ne diyelim? Bu ilişkiler takip edilir herkes tarafından. Siz, daha iyi takip edersiniz" diye cevapladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Başesgioğlu’nun AK Parti’den istifasına üzüldüğünü söyledi.

BAKAN AKDAĞ: İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAPAR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu’nun partisinden istifasına ilişkin "AK Parti olarak biz büyük bir aileyiz. AK Parti kişilerle falan hayatiyetini, büyüklüğünü devam ettiren bir parti değildir. İsteyen istediğini yapabilir. Onun için ne diyebileceksin" dedi.

Haberin Devamı