Antalya Muratpaşa Camii için protokol

Muratpaşa Camii için protokol

Paylaş
Muratpaşa Camii için protokol

Muratpaşa Camii için protokol

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, Muratpaşa Camii'nin abdesthane, bebek bakım odaları, bay-bayan tuvaletleri ve imam odasını inşaa etmek için Antalya İl Müftülüğü ile protokol imzaladı.

Sınırlarında bulunan tüm ibadethanelere, olanakları çerçevesinde bakım-onarım ve temizlik hizmetleri veren Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın sembol camilerinden Muratpaşa Camii'nin abdesthane, bebek bakım odaları, bay-bayan tuvaletleri ve imam odasını inşa edecek. Muratpaşa Belediyesi bu çalışmaları onaylı projeye uygun gerçekleştirecek.

Muratpaşa Camii'nin abdesthane, bebek bakım odaları, bay-bayan tuvaletleri ve imam odasının inşa edilmesini içeren protokol Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya İl Müftüsü Osman Artan arasında imzalandı. Caminin müştemilatları konusunda halktan ciddi şikayet olduğunu belirten Başkan Uysal, “Biz de müftülüğümüzle temas kurarak, burayı düzeltebileceğimizi, çok kullanılan bir merkez olması dolayısıyla şehre büyük katkı olacağını ifade ettik. Sağolsun müftülüğümüz ve gerekli kurumlar da uygun gördü. Toplumumuza, halkımıza orada uygun bir kullanım sağlamak üzere belediye olarak görev aldık. Kendi isteğimiz ile oradaki müştemilatı yenileme ve halkımızın milletimizin hizmetine sunmayı üstlendik. Hayırlı olsun. Öyle tahmin ediyorum ki, yeni üniteler; yaz ayları itibari ile hizmete girecek" dedi.

Muratpaşa Camii'nin tuvaletlerinin uzun zaman önce yapıldığını, bu nedenle özellikle kış aylarında olumsuzluklar yaşandığını işaret eden Müftü Osman Artan ise “Vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olmaktaydı. Vatandaşlarımızın bu taleplerini belediyemize ilettiğimiz zaman, sağolsun belediye başkanımız, vakıfların hazırlamış olduğu ve Anıtlar Kurulu'ndan geçmiş olan onaylı projeyi uygulama konusunda yardımcı olacaklarını söyledi. Tuvaletler ve abdest alma yerleri caminin o kısımları ile ilgili bütün çalışmaları Muratpaşa Belediyemiz bu protokol ile inşallah gerçekleştirecektir. Antalya'mızın merkez camisine yapmış oldukları bu katkıdan dolayı sayın başkanımız Ümit beye teşekkür ediyoruz. İsmi de Muratpaşa Camisi, belediyemizin adı da Muratpaşa inşallah belediyemiz; Antalya'mıza güzel bir eser kazandırmış olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı