Spor Muslera'dan çok büyük başarı!

Muslera'dan çok büyük başarı!

Paylaş
Muslera'dan çok büyük başarı!

Sarı-Kırmızılı ekibin file bekçisi Fernando Muslera, sergilediği performansla dünyayı kendine hayran bıraktı. 2-1'lik Benfica mağlubiyetinde farkın açılmasının önüne geçen Uruguaylı kaleci, Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar 94 net kurtarışla adından söz ettirdi. Yetenekli isim, uluslararası alanda Avrupa devlerinde forma giyen meslektaşlarıyla yarışır hale geldi

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, son haftalardaki yükselen performansıyla parmak ısırtıyor. Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki dördüncü maçında Portekiz ekibi Benfica'ya 2-1 yenilen Sarı-Kırmızılılarda, tecrübeli kalecinin kritik müdahaleleri farkın açılmasını önlemişti. Kritik müsabakayı manşetlerine taşıyan Avrupa ve Meksika basını, kalesinde devleşen Muslera için övgü dolu ifadeler kullanmıştı.

Aslan'ın 1 numarasının elinden geleni yaptığını vurgulayan gazeteler, diğer futbolcuların reaksiyon göstermediğini yazmıştı. Kalan iki karşılaşma öncesi takım arkadaşlarına umut veren Muslera, Avrupa'nın en iyi kalecilerinden biri olmayı başardı. Geride kalan randevularda 12 kez ceza alanı dışından gelen şutları çıkaran 29 yaşındaki yetenek, bu müthiş istatistiğiyle dünyaca ünlü isimleri geride bıraktı. 2012-13 sezonundan bu yana Devler Ligi'nde 25 kez forma şansı bulan deneyimli eldiven, 94 kurtarışla adından söz ettirdi. Muslera, son 4 yılda Iker Casillas (100), Joe Hart (99), Gianluigi Buffon (96) ve Manuel Neuer'den (95) sonra Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda en fazla kurtarış yapan 5. kaleci oldu.

Sarı-Kırmızılıların file bekçisi, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de forma giydiği son beş sınavda kalesini gole kapatmış ve Cim Bom'un 20. şampiyonluğunda başrol oynamıştı. Takımında 5. sezonunu geçiren futbolcu, bir kalecinin takım üzerinde ne kadar etkili olabileceğinin en büyük örneğini sergiledi.

Zaman

Haberin Devamı