Müsli tarifi: Müsli nasıl yapılır?

Müsli tarifi: Müsli nasıl yapılır?

Ani gelen tatlı krizini bastıracak ve oldukça sağlıklı bir ara öğün yerine geçecek müsli tarifi evdeki malzemelerle yapılması kolay bir tarif. Eğer müsli tarifi arıyor yada müsli nasıl yapılır merak ediyorsanız "müsli tarifi, müsli nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

28 Şubat 2020, Cuma 10:57 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yemek listenize dikkat etmeye çalışıyorsanız ve mümkün oldukça tatlı yememeye çalışıyorsanız müsli tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. Eğer müsli tarifi arıyor yada müsli nasıl yapılır merak ediyorsanız "müsli tarifi, müsli nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Müsli tarifi

Müsli malzemeleri

  • 500 gram yulaf
  • 1 çay bardağı pekmez, yarım çay bardağı bal
  • 1 çay bardağı kıyılmış çiğ badem
  • 1 su bardağı küçük küçük doğranmış kuru meyve 

Müsli yapılışı:

Pekmez ve balı karıştırıp kısık ateşte beş dakika kaynatın. Yulaf, badem ve kuru meyve karışımını başka bir kapta harmanlayın ve üzerine pekmezli karışımı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine bu malzemeyi yayın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Oda ısısında soğuttuğunuz karışımı elinizle ufak parçalar halinde ufalayın, ağzı kapalı cam bir kavanozda saklayın. Sonrasında ister sütle, ister yoğurtla tüketin.



Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Antalya'nın meşhur böreği 'Fıtır' Guinness yolunda