Magazin Müslüm Gürses ölümünün ikinci yılında anıldı

Müslüm Gürses ölümünün ikinci yılında anıldı

Paylaş
Müslüm Gürses ölümünün ikinci yılında anıldı

Merhum sanatçı Müslüm Gürses, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013’te hayatını kaybeden Müslüm Gürses için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine merhum sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur, türkücü İzzet Yıldızhan ve Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen Müslüm Gürses hayranları katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan törende sanatçı için dua edildi. Yağmur altında gerçekleşen törende eşi Muhterem Nur, duygularını gazetecilerle paylaştı.

Haberin Devamı

Nur, "Allah herkese ömür versin. Bu sene ikinci seneyi bitirdik, üçüncü seneye girdik. Acım ilk günkü gibi. Canım acıyor. Sanki bugün gömülmüş gibi benim için. Allah mekanını cennet etsin kocamın. Ona olan sevgim, saygım, ben ruhumu teslim edene kadar kalacaktır bende. Onu çok sevdim. Çok iyi bir insandı. Çok iyi bir insanı, çok iyi bir arkadaşı kaybettim. Her şeyimdi. Bu kadar güzelliğe bir cevap bulamıyorum" dedi.

Sanat camiasındaki vefasızlığa da dikkat çeken Muhterem Nur, "Sanat dünyasında vefalı arkadaşlar çok bulamazsınız. İnsanlar hayattayken ancak varlar. Öldükten sonra arkadaş, dost aramayın. Bunların içinde en sadık kalan sevenler. Bu da bize yetiyor. Arkadaşlarına bir şey söylemek istemiyorum. Söylenecek çok şey var, hiçbir şey söyleyemiyorum. Her şeyi içimde saklıyorum. Onlardan biri giderse ben her zaman ziyaret ederim ömrümün sonuna kadar. Ben vefalı bir dostum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 saat süren anma merasiminin sonunda, Muhterem Nur ve sanatçının hayranları, kabre çiçek bıraktı. Bu arada sanatçının mezarının başında, üzerinde Gürses’in resminin yer aldığı "Seni unutmayacağız Müslüm Baba" yazılı kaşkol satışı dikkat çekti.

MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİNE ZİYARETÇİ AKINI

Öte yandan ölümünün üzerinden 2 yıl geçen 'Müslüm baba'nın hayranları Şanlıurfa'da tarihi bir mekanda açılan ve sanatçının adını taşıyan müzeye akın ediyor.

İki yıldır faaliyet gösteren müzede Gürses’in sanat yaşamı boyunca sahnede giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarları sergileniyor. MüzeyiMüslüm Gürses şarkıları eşliğinde gezen ziyaretçiler sanatçının balmumu heykeli ile fotoğraf çektiriyor.

İHA-AA