Dünya Müslümanlardan yeni dergi kapağı için itidal çağrısı

Müslümanlardan yeni dergi kapağı için itidal çağrısı

Paylaş
Müslümanlardan yeni dergi kapağı için itidal çağrısı

Fransa'da yaşayan Müslümanlar, Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed karikatürü içeren son kapağına karşı itidal çağrısı yaptı!

Charlie Hebdo dergisi, katliamın ardından yarın ilk sayısını yayına veriyor. Geçen hafta yaşanan, 12 kişinin öldüğü saldırının ardından derginin ilk sayısının basına gösterilen kapağında Hz. Muhammed yer alıyor.

HZ MUHAMMED, 'HER ŞEY AFFEDİLDİ' DİYOR

Kapakta, sözde Hz. Muhammed'i temsil eden karikatür büyük harflerle ‘Ben Charlie'yim’ yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle ‘her şey affedildi’ yazıyor.

Dergi yazarlarından gelen açıklamada, Charlie Hebdo'nun tüm inançları eleştirmeye devam edeceğini belirtilerek, "Bir mizah dergisi, dinleri eleştirmeden olabilir mi? Ama ölüm tehdidi almadığımız bir gün olmadı. Ancak kimse editoryal toplantı sırasında ekibimizin kalaşnikofla taranacağını tahmin edemezdi" dendi.

NORMALDE 60 BİN, BU KEZ 3 MİLYON BASKI

Charlie Hebdo çalışanları, derginin son sayısını Fransız Liberation gazetesinin ofisinde hazırladı. Normalde 60 bin baskı yapan Charlie Hebdo, bu hafta 3 milyon adet basılacak ve Fransa dışında da piyasaya sürülüyor.

Charlie Hebdo dergisine geçtiğimiz hafta çarşamba günü düzenlenen saldırıda 12 kişi ölmüştü. Hayatını kaybeden derginin 5 karikatüristi arasında, yazı işleri müdürü Stéphane Charbonnier de vardı.

Haberin Devamı