Gündem Muş'ta 5'lik deprem

Muş'ta 5'lik deprem

Paylaş
Muş'ta 5'lik deprem

Muş'ta dün Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Bulanık İlçesi Sultanlı Köyü olduğunu açıkladı.

Saat 13.35'te yerin 5 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedildi.

Depremin meydana geldiği Sultanlı köyünde bazı evlerde hasar olduğu can kaybı konusunda net bir bilgiye ulaşılamadığı bildirildi Ayrıca bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ise, "Bazı evlerde hasar olduğu bilgisini aldık. İş makinalarıyla köye doğru gidiyoruz "dedi.

MUHTAR: ŞU AN İTİBARİYLE ÖLÜ YOK

Sultanlı köyü muhtarı İbralim Çiligel, "Köyümüzde 107 hane var. Bazı evlerin duvarları yıkıldı. Bazı ahırların tamamen yıkıldığı ve hayvanların enkaz altında kaldığını öğrendim. Şu anda köy meydanındayım..Öğrendiğim kadarıyla tamamen yıkılan ev yok ve can kaybı da yok" dedi.

Akaryakıt istasyonu patladı


Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Sultanlı köyünde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki bir akaryakıt istasyonunda patlama yaşandı.

Muş- Bitlis karayolu üzerindeki Şekerfabrikası yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada Ömer Özay isimli bir çalışan ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ömer Özay tedavi altına alındı. Vücudunda yanıklar oluşan Özay'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay yerine çağrılan Muş Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü akaryakıt istasyonunda söndürme çalışmasına başlarken, jandarma ekipleri de yeni bir patlamaya karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Akaryakıt istasyonu sahibi Cezmi Özay, depremle birlikte patlamanın meydana geldiğini belirterek, “Depoya giden borularda patlama meydana geldi. Bir anda ortalığı alevler kapladı. Bu sırada işyerinde çalışan yeğenim yaralandı. İşyerinde de maddi hasar meydana geldi. Yangın hala söndürülemedi" dedi.

DHA



Haberin Devamı