Siyaset Muş'ta iki dilli hayat başladı
Paylaş
Muş'ta iki dilli hayat başladı

Muş'un Bulanık İlçesi'nin Erentepe Belde Belediyesi'ndeki servisleri gösteren birim isimleri, tabelada Türkçe ve Kürtçe olarak yazıldı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'iki dilli proje'nin hayata geçirileceğini açıklaması ve BDP Parti Meclisinin kararı üzerine harekete geçen Erentepe Belediye Başkanı Mehmet Yaşik, belediye içindeki birimlerinin adlarını iki dilde tabelalara yazdırdı.

Başkan, halk toplantı odası, muhasebe, fen işleri müdürü, zabıta, şoförler odası, ambar gibi bölümlerin tek tabelada Türkçe ve Kürtçe yazdıran Başkan Yaşik, bu durumu iki dilli değil çok dilli belediyecilik anlayışı olarak nitelendirdi.

Parti Meclisi'nin aldığı ve belediyelere gönderdiği genelgede resmi dilin Türkçe olduğunu anımsatan Mehmet Yaşik, "Genelgede, sade Kürtçe değil Zazaca veya İngilizce de dahil halkın anlayacağı dilde tabelaların asılması belirtildi.

Zaten yazışmaların dışında günlük yaşamda Kürtçe konuşuyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesini çok dilli yaşamı daha da kolaylaştıracaktır. Çok dillik, ülkeyi bölmeyecek. Çünkü bölgede insanlar anadilini konuşmak istiyor. Devletin resmi televizyon kanalında Kürtçe yayın yapılıyor.

Başbakan halkın karşısına çıkıp TRT şeş'te 'bıxerbe' diyor, bize gelince Kürtçeyi yasak ediyor, Mecliste Başbakan Yardımcısı Kürtçe konuşuyor. Biz belediyede

Kürtçe konuşuyoruz. Buraya gelen halk sorunlarını Kürtçe dile getiriyor, bizde Kürtçe cevap veriyoruz. Kürtçe yaşamımızı sürdürüyoruz. Aslında Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Lazca bizim zenginliğimizdir" diye konuştu.

Erkan AKKAYA/Muş (DHA)

Haberin Devamı