Mudanya Mustafa Kemal Atatürk, Mudanya'da sevdiği şarkılarla anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, Mudanya'da sevdiği şarkılarla anıldı

Paylaş
Mustafa Kemal Atatürk, Mudanya'da sevdiği şarkılarla anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, Mudanya'da sevdiği şarkılarla anıldı

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde Türk milletini çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için yalnızca devlet idaresinde değil, sosyal hayatta da yeniliklere imza atan, müzik öğretmeni yetiştirmek amacıyla Musiki Muallim Mektebi’nin yanı sıra konservatuar ve senfoni orkestrasının kurulmasına öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalininin 81. yılında Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da özel bir geceyle anıldı. Mudanya Belediyesi, Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri; sanatçı Mehtap Meral’in sesinden Mudanyalılarla buluşturdu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahne alan Mehtap Meral’e tango ekibi de eşlik etti. “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Zeybek”, “Vardar Ovası”, “Çalın Davulları”, Selanik ve Çanakkale türkülerinden oluşan geniş bir repertuarı Mudanyalılarla buluşan Mehtap Meral, gecenin finalini ise İzmir Marşı ile yaptı.

SONSUZA DEK

Gecenin sonunda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mehtap Meral ve ekibine teşekkür ederken, “57 yıllık yaşamı boyunca ülkemizin bağımsızlığı için, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için onlarca kahramanlığa imza atan, verdiği mücadele sonucunda kurduğu cumhuriyeti bizlere emanet eden Ata’mızın emanetini sonsuza dek yaşatacağız. Unutmadık, unutturmayacağız. Mustafa Kemaller ölmez. O’nun ruhu, O’nun gözleriyle bakıyoruz yarınlara. Bu nedenledir ki yarınlarımız hep aydınlık olacak. Saygı, sevgi ve minnetle anmaya devam edeceğiz. Sonsuza dek” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı