Gündem Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek...

Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek...

Paylaş
Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek...

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu kez DSP’nin adayı olarak göreve talip olduğunu açıkladı. Şişli’yi yeniden cazibe merkezi yapacağının sözünü veren Sarıgül, “Yurttaşlarım merak etmesin, Şişli’de herkesin yüzü gülecek. Ekonomimiz canlanacak” diyor

DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtladı

Haberin Devamı

● CHP demiştiniz ama DSP’den aday oldunuz. Ne oldu da CHP’yle yola devam etmediniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetini gördüm. Ancak Genel Merkez’de, CHP’nin iktidar olmasını istemeyen, güçlü adaylardan korkan dar bir grup var. O grubun bize karşı iyi bir enerjisi olmadığını hissettim. Düşünün, 5 yıl önce beni CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı yapıp, kenti bana emanet etmişler. Büyükşehir aday tanıtımı oluyor ama ben davet edilmiyorum. Olacak iş mi? Bunların hepsi birer mesajdı.

KILIÇDAROĞLU'NA SAYGIM SONSUZ

● Siz sessizce mücadele ettiniz. Partiyi hedef almadınız ve hala almıyorsunuz…

CHP’nin kurumsal kimliğine ve seçmenlerine saygım sonsuz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve yakın çevresinin iyi niyetini biliyorum. Ama dediğim gibi parti içinde dar bir grup var ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun o grubu aşamayacağını hissettim. Ve kesinlikle boynumu uzatmadım.

Haberin Devamı

● CHP’de parti içinin boşaltılmak istendiğine ve kazanabilecek adayların DSP’ye geçmesinin sağlandığına dair bir iddia var. Doğru mu bu?

Asla doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü CHP’yle, AK Parti arasında çok büyük bir oy farkı var.

Oyların bölündüğü söyleniyor. 1-2 puan oy farkı olsa bölünür ama yüzde 25 oy farkıyla bu mümkün değil. Demek ki, CHP Genel Merkezi’nin kendisini dizayn etmesi şart. Siz halk gücü olan kendi evladınızı başka taraflara iterseniz, o evlatta kardeş partiye gider. Artık yeni Şişli’yi ve yeni Şişli’nin geleceğini konuşmamız lazım. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Evlatlarına DSP’nin kapılarını açtılar. Tarih tekerrürden ibarettir. 2009’da Sayın Deniz Baykal beni partiden ihraç etmiş ve aday yapmamıştı. Yine DSP bana kollarını açmıştı. O dönem DSP adayı olarak yüzde 54 oy almıştım. CHP adayı yüzde 21, AK Parti adayı da yüzde 19 oy almıştı. Zannediyorum ki, bu seçimde de aynı sonucu alacağız. Şişli halkına güveniyorum. 48 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Gitmediğimiz mahalle, çalmadığımız kapı kalmadı. 4 yaz boyunca denize dahi girmedim. Sürekli Anadolu’daydım. Şişli’de oturan yurttaşlarımızın köylerine gittim. Yurttaşlarımızla aramızda büyük bir sevgi inşa ettik.

Haberin Devamı

YETENEKLİ ADAMLARIN ÖNÜNÜ KESİYORLAR

● Son ankete göre yüzde 54 ile 56 arasındasınız. CHP’nin size karşı tutumu, halkın ters tepkisine mi yol açtı?

Mağdur olduğumuzu binlerce mektupla yurttaşlarımıza anlattık. Basın açıklamamızı da dağıttık. Şişlili yurttaşlarım bize karşı bir vefasızlık yapıldığını gördü. Ve Şişli halkı bunun cevabını sandıkta en iyi şekilde verecektir.

● Bazı kesimler de diyor ki, “CHP gibi bir parti, bir Sarıgül problemini çözemiyorsa ülkeyi nasıl yönetecek?” Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?

Gerçekçi olalım, CHP Genel Merkezi düzgün yönetilemiyor. Genel Başkanın çevresini kuşatanlar, kendi arkadaşlarını bir yerlere getirmek istiyor. Bilgili, becerikli, yetenekli adayların önünü kapatıyorlar. Ana muhalefet olarak seçimlere hazırlanırken İstanbul, Ankara ve İzmir’de ilçe belediye başkanlıklarına birer tane yıldız isim koymanız lazım. Adaylar açıklandı. Esnafında, çalışanında, tüccarında, patronun da bir tane heyecan uyandıran aday var mı?

Haberin Devamı

● Sandık güvenliğine Sarıgül çözümü bulmuşsunuz…

605 sandığımız var ve her birinde 3 arkadaşımız görev alacak. 1800 arkadaşımız sandıklarda görev almak için eğitim alıyor. Bir siyasi partinin ‘seçimlerde hile yapılıyor’ safsatasını söylemeye hakkı yok. Çünkü her sandığın başına adam koyulmalı. Sandıklar saat 17.30’da açılacak. 19.30’da 605 tane ıslak imzalı tutanağı Seçim Kurulu Başkanımızın önüne koyacağız. DSP adayı Sarıgül yüzde 54 ile 58 arası, CHP adayı 18 ile 21 arası, AK Parti adayı da 15 ile 18 arasında oy alır. Bunlar araştırma kuruluşlarının sonuçları.

"GÖZÜN AYDIN ŞİŞLİ AK GÜVERCİN GELİYOR"

● Büyük bir kesim ‘Çare Sarıgül’ derken, nasıl olur da görülmez bu? Hiç mi isyan etmediniz?

Çok mutlu ve özgürüm. Gözün aydın Şişli, ak güvercinden haber var. Gözün aydın Şişli, ak güvercin Ankara’dan uçtu, 31 Mart akşamı Şişli’nin tepesine konacak. Güzellik, şefkat, bereket, varlık için; evlatların, emeklilerin, engellilerin, alzheimer hastalarının mutlu olması için ak güvercin güzel haberlerle geliyor.

Haberin Devamı

● CHP adayında ak güvercin tedirginliği var mıdır?

DSP’ye geçmeden önce Şişli’de anket yaptırdım. Yurttaşlarımızın yüzde 58.4’ü, ‘Mustafa Sarıgül DSP adayı olursa, oy veririz’ dedi. Ayrıca her gün sokak sokak dolaşıyorum, her gün 10 kilometre yürüyorum. Yurttaşlarımın ilgisini görüyorum. Hepsi bana diyor ki, “Şişli’nin ışığı söndü, Şişli’yi neden bıraktın?”

BELEDİYEMİZİN IŞIKLARI 24 SAAT SÖNMEYECEK

● Göreve gelirseniz ilk icraatınız ne olacak?

En büyük hedefimiz, Şişli’de yaşayan bütün yurttaşlarımızın yaşam koşullarını en iyi hale getirmek. İlk yapacağımız icraat, telefonların başına arkadaşlarımızı koymak olacak. Belediyeyi aradığınızda karşınızda canlı bir insan bulacaksınız. Işıklarımız 24 saat sönmeyecek.

● Ya olmazsa?

Sıfır ihtimal. Bir örgütlenme modelimiz var. 600 arkadaşımızla 48 aydır çalışıyoruz. 1 arkadaşımızın görevi 100 kişiyle ilgilenmek. 60 bin seçmenimizle birebir görüşüyoruz. Ve biz bu yarışı 85 ile 105 bin oyla alacağız. Kapı kapı dolaşıyoruz ve o kapılar bize sevgiyle açılıyor. Zaten o sevgiyi görmeseydim aday olmazdım. Şişli halkı şu an çok mutsuz. Eskiden adından söz ettiren bir ilçeydi Şişli. Bayramlar, yeni yıllar bir başka kutlanırdı burada. Şu an çekim merkezi olmaktan uzaklaştı. Biz Şişli’yi, esnafımızı, ekonomimizi yeniden canlandıracağız. Şişli’yi muazzam bir hale getireceğiz. Özellikle okullarımızda çok önemli bir çalışma yapacağız. Öğretmenlerimize Silivri’de bir Şişli Kent kurmak istiyorum. 110 metrekarelik dairelerini vermekistiyorum. En büyük hayallerimden biri de bu.

YENİ DÖNEM SARIGÜL'ÜN PROJELERİ

-Şişli’de her mahalleye gündüz alzheimer konaklama merkezleri yapacağım. Özellikle 70 yaş üzeri büyüklerimizi bu merkezlere davet ederek, hocalarımızla zihin çalışmaları yaptıracağız. Alzheimer zihin çalışmadığı için oluyor. Türkiye’de ilk defa Alzheimer Konaklama Merkezi’ni yapan belediye başkanıyım.

-Mahallelere çocuk evleri kuracağım. İşi olan çocuğunu buraya 4-5 saat bırakabilecek. Ayrıca her mahallede kreşler açacağım. Çünkü kreşler çok pahalı. İnsanlar ödeyemiyor. Mutlaka Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapacağım. Şişlili kadınlarımızın 5 yıldızlı otel ayarındaki bu hastanede doğum yapmalarını istiyorum.

-Hayvan Rehabilitasyon Merkezi açacağım. Şişli Türkiye’nin ilk hayvan hastanesi oteline kavuşacak. Artık sokaklarda sahipsiz ve aç hiçbir hayvan kalmayacak. Yurttaşlarımız ücretsiz olarak hayvanlarını otelimize bırakabilecekler. Uzman veterinerlerimiz kısırlaştırma, aşılar, acil müdahale ve kuaförlük hizmetlerini alacak.

-Şişli’de mutlaka büyük bir kütüphane yapacağız. Önemli ihtiyaç var. Okuma alışkanlığını çoğaltmamız lazım.

-Bakkal amca göreve gelecek yeniden. Mahalle aralarında küçük marketlerin açılmasını asla istemiyoruz. Açılmış marketlere bir şey demiyorum ama bundan sonra bizim dönemimizde bir tek market açılmayacak.

-Moda Akademisi kuracağız. Özellikle Nişantaşı modanın başkenti. Hem iyi stilistler yetişecek hem de gençlerin önünü açacağız.

-Feriköy Stadı’nı yıkıp yeniden yapacağım. Altında 3 bin araçlık otopark olacak. Doğa dostu bir stad olacak. Bölgedeki tüm okullar törenlerini, spor müsabakalarını, konserlerini burada yapacaklar.

-Şişli’nin bir takımını ya basketbolda ya da futbolda birinci lige çıkarmayı planlıyorum. Şişli’deki bütün spor klüplerine destek vereceğim.

-Sanata ve kültüre

●Parti değiştirmek motivasyonunuzu bozmamış…

Siyasi çizgim, sosyal demokrat ve demokratik soldur. Bu çizgimden asla taviz vermem. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini, barışı özgürlüğünü, demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu savunuyorum. Aynı zamanda Şişli’de yaşayan herkesin yüzünün gülmesini ama kültürlerin de özgür olmasını istiyorum.

SARIGÜL YASALARI

1 Belediye personeli, tüm kamu kurum ve kuruluşları tam bir anlayış birliği içerisinde, kararlı, verimli ve uyumlu olacak

2 Yeni yılda Nişantaşı şahlanacak. Tüm bayramlar Şişli’de coşkuyla kutlanacak

3 Esnafın yüzü yeniden gülecek. Ekonomi canlanacak

4 Şişli’yi sadece Şişli’den anlayanlar yönetecek

5 Şişli’de eğitim parası ve gençlerin mesleği olacak

6 Belediye dostça ve şefkatle vatandaşa hizmet edecek

7 Şişli’de gençlerin iş bulması için işyerlerine meslek geliştirici programlar açılacak

8 Özellikle hastalara, yaşlılara, engellilere yönelik çalışmalar yoğunlaşacak

9 Şişli’de turizm daha da gelişecek. Yerli ve yabancı turistler İstanbul’a geldikleri zaman Şişli ilk durak olacak

10 Şişli marka şehir haline gelecek. Cazibe merkezi olacak

11 Herkesin yaşam koşulları iyileşecek. Şişli daha güçlü olacak.