Gündem Mustafa Şentop kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Mustafa Şentop kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Mustafa Şentop kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Meclis Başkanlığı seçimleri pazar günü gerçekleşecek. AK Parti’nin TBMM Başkanı adayı Mustafa Şentop oldu. Bu gelişmenin ardından "Mustafa Şentop kimdir?" sorusu sorulmaya başlandı. İşte Mustafa Şentop hakkındaki bilgiler...

Binali Yıldırım'ın istifasının ardından gözler partilerin Meclis başkan adaylarında... 24 Şubat 2019'da TBMM'de seçim yapılacak. AK Parti bugün, TBMM Başkan adayını belirledi. TBMM Başkanvekili ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, başkan adayı oldu. Bu gelişmeyle birlikte "Mustafa Şentop kimdir?" sorusu gündem oldu.

Haberin Devamı

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

1968 yılında Tekirdağ'da doğan Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK Parti MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Halen TBMM Başkanvekili olarak görev yapıyor.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babası.