Mustafakemal Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, festival düzenledi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, festival düzenledi

Paylaş
Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, festival düzenledi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, festival düzenledi

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ‘Yaz Festivali’ düzenledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yaz Festivali’ etkinliğinde özel çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı. Etkinliğe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri. Öğretmenler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Farklı etkinliklerin yapıldığı alanda özel çocuklar kaşıkla yumurta taşıma yarışması ve sandalye kapmaca oynarken ortaya renkli görüntüler çıktı. Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim öğretim yılı boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler stantlarda sergilendi. Özel öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar stantları gezen katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Özel çocuklarımız ve aileleri mücadeleci ruhlarıyla göğsümüzü kabartıyor. Engelli bireylerin ve fedakâr ailelerin azim ve kararlılıkla bizlere örnek olduğunu, ilham verdiğini ifade etmek istiyorum. Şüphesiz engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir güne hapsedilemeyecek kadar önemlidir. İşte burası, Hayvan Barınağımız engelli bireylerin rehabilitasyonunu 365 güne yayabileceğimiz en güzel merkezdir. Bu yüzden, göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren barınağımızı baştan ayağa yeniledik. Minik dostlarımızın bakımlarını ve etkinliklerimizi çok daha modern ve sağlıklı şartlarda yapıyoruz. Sizlerin destekleri ve dualarıyla, yol düzenlemesi, kamelyalar, kedi evi, çimlendirme ve çocuk oyun parkı ile barınağımız yepyeni bir sosyal yaşam alanı haline getirdik” dedi.

Özel çocukları barınakta bulunan evcil hayvanlarla buluşturduklarını söyleyen Başkan Kanar, “Minik dostlarımızın tedavi edici özelliklerinden faydalanarak yavrularımızı rehabilite edeceğiz. Ailelerimiz, talepleri doğrultusunda, haftanın belirli günleri veteriner hekimlerimizin eşliğinde barınağımızı ziyaret edebilirler. Hayvanları izlemek, seslerini dinlemek, onlara dokunmak bile başlı başına bir şifa kaynağıdır. Yavrularımızın kontrol yetileri, motor becerileri ve sorumluluk bilinci gibi temel fonksiyonlarının gelişimi için bizler elimizden geleninin fazlasını yapmak için mücadele ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin her alanda sergiledikleri başarıların önümüzdeki günlerde de artarak devam etmesini diliyorum. Bizler bu uğurda her zaman sahada, telefonun başında olacağız. Onların sağlığı ve geleceği için çok çalışacağız. Bugün ve her zaman can dostlarımızın ve engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları önceliğimiz olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı