Mustafakemal Mustafakemalpaşa’da atık malzemeler, sokak hayvanlarına yuva oldu

Mustafakemalpaşa’da atık malzemeler, sokak hayvanlarına yuva oldu

Paylaş
Mustafakemalpaşa’da atık malzemeler, sokak hayvanlarına yuva oldu

Mustafakemalpaşa’da atık malzemeler, sokak hayvanlarına yuva oldu

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, iki lise öğrencisi havaların soğumasıyla birlikte barınma sıkıntısı yaşayan sahipsiz bir köpeğe atık malzemelerden kulübe yaptı. Yaptıkları kulübeyi sosyal medyada paylaşıp yardım çağrısında bulunan gençlere, Belediye Başkanı Mehmet Kanar destek verdi.

Mustafakemalpaşa’da yaşayan Enes Arda ve Efe Mert Akcan, çevrede buldukları atık malzemelerden sahipsiz bir köpek için kulübe yaptı. Arda ve Akcan, yaptıkları kulübenin fotoğrafını çekip, sosyal medyada, “Başkanım malzeme konusunda bizi desteklerseniz, sokak hayvanları için her yere böyle kulübeler yapabiliriz” notuyla paylaştı. Paylaşıma kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, sosyal medya aracılığıyla destek sözü vererek, bu mesajı takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede ilçe gündemine oturan gençlere, esnaf ve vatandaşlardan da destek gelirken, Mehmet Kanar, Enes Arda ve Efe Mert Akcan ile Sıfır Atık Müdürlüğü atık depolama merkezinde bir araya geldi. Burada, ağaç palet, mobilya ve otomobil lastiği gibi çeşitli atık malzemeler geri dönüştürülerek sokak hayvanları için kulübe haline getirildi.

Gençlerin çağrısına kayıtsız kalamadığını ifade eden Kanar, “Hayvan dostu Enes ve Efe Mert’e örnek davranışları için çok teşekkür ediyorum. Sokak hayvanları için atık malzemelerden kulübe yapmaya başladık ve genç kardeşlerimle birlikte yapmaya devam edeceğiz. Geçici de olsa sevimli dostlarımızın kışı rahat geçirmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi. Belediye ile vatandaşın el ele verip her şeyin üstesinden gelebileceğini dile getiren Kanar, eğitim, spor, kültür sanat ve kentten köye dönüş projeleri ile gençlerin her zaman yanında olduğunu belirterek, toplum yararına fikir ve projesi olan kadınların ve gençlerin kendilerine ulaşmasını istedi.

Duyarlı davranışlarıyla herkesin takdirini kazanan Enes ve Efe Mert ise “Bir öğretmenimizin vasıtası ile atıklardan kulübe yaptık. Başkanımızdan yardım istedik. Belediye Başkanımız sağ olsun hemen bize destek oldu ve hemen harekete geçtik. Şimdi ilçenin dört bir tarafını bu kulübelerle donatacağız. Atıklardan yaptığımız kulübeler sokak hayvanlarına sıcacık birer yuva olacak. Bize imkan tanıyan Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı