Mustafakemal Mustafakemalpaşa’nın yöresel ürünleri festivalde sergilendi

Mustafakemalpaşa’nın yöresel ürünleri festivalde sergilendi

Paylaş
Mustafakemalpaşa’nın yöresel ürünleri festivalde sergilendi

Mustafakemalpaşa’nın yöresel ürünleri festivalde sergilendi

Hayrettin GÖK/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)- BURSA’da Mustafakemalpaşa ilçesinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Tanıtım Festivali, Adnan Menderes Meydanı’nda ziyaretçilere kapılarını açtı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarfından düzenlenen 3’ncü Yöresle Ürünler Tanıtım Festivali başladı. Kırsal kalkınmanın temeli olan yöreye has doğal gıda ürünlerinden el emeği objelere kadar Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu tüm değerlerin vitrine çıktığı festivalin açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa TSO Başkanı Tekin Uzkınay, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, üretici birlikleri, kooperatif başkanları vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE'Yİ DOYURAN ŞEHİR

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa’nın Türkiye’yi doyuran bir şehir olduğunu ifade erek, “Türkiye’nin süt ihtiyacının yarıdan fazlası sadece bu bölgeden karşılanmaktadır. Hayvancılık ve hayvancılığa dayalı ürün yatırımlarında çok iyi bir konumdayız ve Belediye olarak bu başarıya desteğimiz hep olacaktır” dedi. Bu yıl, 34 stantta 50’den fazla iştirakçi ve yüzlerce ürünle bu etkinliği yaptıklarını söyleyen Başkan Kanar, “Akçapınar’ın kara incirini, Karaoğlan’ın fasulyesini, bereketli ovamızın domates ve biber gibi katma değer oluşturan sebzeleri ile süt ve süt ürünlerimizi daha çok insana ulaştırıyoruz. Bunun yanında ustaların elinden çıkan baston, kasnak ve semer gibi el emeği ürünlerde geleneksel bir miras olarak bu festivalde yer alıyor” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı