Dünya Musul'da DEAŞ'ın yenilmesi an meselesi

Musul'da DEAŞ'ın yenilmesi an meselesi

Paylaş
Musul'da DEAŞ'ın yenilmesi an meselesi

Musul'da terör örgütü DEAŞ'ın etrafındaki çember her geçen gün daralıyor. Eli kanlı örgüt kontrolündeki birkaç mahallede de kontrolü kaybetmek üzere

Musul’da kaçacak yer kalmayan terör örgütü IŞİD’in yenilmesine an meselesi olarak bakılıyor. Kentte kalan siviller için iki güvenli koridor oluşturuldu. Bölgeden gelen son görüntülerde sivillerin kaçışı görüntülendi. Özellikle bir kız çocuğunun tek kalan ayakkabısıyla terör örgütünden kaçışı günün en anlamlı karelerinden biriydi.

SICAK ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR


Milliyet'te her alan habere göre terör örgütü IŞİD Irak'ın Musul kentinde elinde kalan birkaç mahalleyi de kaybetmek üzere. Teröristler bölgede sıkışıp kaldı. Irak güvenlik güçleri ev ev terörist avına çıktı. Sıcak çatışmalar sürüyor. Terör örgütü halen binlerce sivili canlı kalkan olarak elinde tutuyor. Musul’da sıkışıp kalan siviller için iki güvenlik koridoru oluşturuldu. Kentteki sivillerin tahliye edilmesine devam ediliyor. Uluslararası haber ajanslarından gelen görüntülerce yürek burkan türden. Annesinin elinden tutarak terör örgütünden kaçan küçük bir kız çocuğunun tek ayakkabısıyla görüntülendiği kare günün en anlamlı detaylarından biri… Kız çocuğu teki kaybolmuş olsa da ayakkabısının tekiyle yola devam ediyor.


2 AYDIR MUSLUKLARDAN SU AKMIYOR


Kentte kalan siviller 2 aydır musluklardan su akmadığını, kuyu suyu içtiklerini anlatıyor. Çatışmalar yüzünden evlerinin duvarlarının delik deşik olduğunu anlatan Musullular, ‘Kapılarımzı bile kapatamıyoruz. IŞİD açık tutturuyor. Her gün yüzlerce füze ve top mermisi başımıza yağıyor’ diyor. Bu arada terör örgütü IŞİD’in Eski Musul’da bütün mahalleleri birbirine bağlayan bir tünel ağına sahip olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı