Gündem Musul'daki Özel Harekatçılar da rehin

Musul'daki Özel Harekatçılar da rehin

Paylaş
Musul'daki Özel Harekatçılar da rehin

IŞİD militnalarının rehin aldığı 49 kişilik personel arasında konsolosluğu korumakla görevli Özel Harekatçılar da var

Irak’ın Musul kentini ele geçiren IŞİD militanları, Türk Konsolosluğu’nu bastı. Konsolosla birlikte 48 kişi rehin alındı. Yapılan görüşmelerden sonra IŞİD'in rehinleri Musul Valiliği'ne getirdiği öğrenildi. Irak Şam İslam Örgütü(IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskın yaptı.

Haberin Devamı

ÖZEL HAREKATÇILAR DA REHİN

IŞİD militanları, Konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldı. IŞİD'in yapılan görüşmelerden sonra rehinleri Musul Valiliği'ne getirdiği öğrenildi. Valilik binasından tutulan Türk rehinelerin sağlık durumlarının da iyi olduğu bilgisine ulaşıldı. Rehin alınan personel arasında konsolosluğun güvenliğini sağlayan Özel Harekatçılar da var.

NEDEN ÇATIŞMADILAR?

Musul Türk Konsolosluğu'nda görevli Özel Harekatçılar'ın IŞİD militanlarıyla neden çatışmaya girmedikleri sorusuna güvenlik kaynakları dikkat çekici cevaplar veriyor. Uzmanlara göre bölgede kontrolü ele geçiren IŞİD'in elinde çok sayıda ağır silahlar var. Türk Özel Harekatçılar'ın ise elinde sınırlı sayıda silah mevcut. Konsoloslukta bulunan kadın ve çocuklar da düşünülerek çatışmaya girilmediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

BOMBA TEHDİDİYLE GİRDİLER, 48 TÜRK REHİN

Akşam'ın haberine göre teröristler konsolosluğa bomba tehdidiyle girdi. Konsolosluk görevlileri bunun üzerine kapıyı açmak zorunda kaldı. Konsoloslukta herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı belirtildi. Baskın, tahliye için güvenli yol aranırken yapıldı. Musul Konsolosu dahil 48 kişinin IŞİD'in elinde olduğu iddia edildi. IŞİD'in yapılan görüşmelerden sonra rehinleri Musul Valiliği'ne getirdiği öğrenildi.