Mutancana tarifi: Mutancana nasıl yapılır?
Osmanlı mutfağı yemeklerinden olan mutancana tarifi geçmişten bugüne kadar gelen en lezzetli tariflerden birisidir. Sevdiklerinize hazırlamak için mutancana tarifi arıyorsanız ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız "mutancana tarifi, mutancana nasıl yapılır" haberimize göz atın.
15 Ağustos 2020 , Cumartesi 14:18
Protein değeri yüksek olan ve içerisinde et, kuruyemiş ve kuru meyveler barındıran mutancana yemeği lezzet konusunda en üst seviyededir. Osmanlıdan bugünlere gelen mutancana yemeği tarifi için "mutancana tarifi, mutancana nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Haberin Devamı
Mutancana yemeği tarifi
Mutancana yemeği malzemeleri
- 800 gr kuzu eti
- 100 gr arpacık soğan
- 50 gr soyulmuş iç badem
- 50 gr kuru kayısı
- 30 gr razaki üzüm
- 50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
- 50 gr kuru incir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı sumak
Mutancana yemeği yapılışı
Bir tencereye yağı alıp eritin ve üzerine etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeli. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 3 dakika kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir tava da sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıları soteleyin. Üst kısmını kekik ile süsleyin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Hadise’nin ‘frikik’ tepkisi! Konsere ara verdi kameramana sitem etti
- Taş Kağıt Makas’ın Rüya’sı ilk kez konuştu: İç gıdıklayacak bir yerde değiller
- İbrahim Tatlıses'in oğlu ateş püskürdü! Ahmet Tatlı: Babalık duygusundan yoksun bir insan
- Sessiz sedasız evlenen Yeşim Erçetin boşanma kararı aldı
- Wanda Nara'dan romantik paylaşım: Gerçek aşk