Poşet çay
Poşeti oluşturan ambalaj malzemesinin niteliğine dikkat edilmelidir. sıcaklık uygulaması ile yapısı bozulmamalı ve metal zımba vs. kullanılmamalıdır.
Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden araştırmacılar, demlenen poşet çayların suya milyonlarca mikro ve nanoplastik parçacığın sızmasına neden olduğunu keşfetti. Yapılan araştırmanın raporu, ‘Environmental Science & Technology’ sitesinde yayınlandı.
Yayınlanan rapora göre demlenmekte olan tek bir poşet çay, 11.6 milyar mikro partikül ve 3.1 milyar nanopartikül plastiği suya sızdırıyor.
Uzmanlara göre söz konusu rakamlar, plastik şişelerde satılan sular da dâhil olmak üzere diğer yiyecek ve içeceklerde bulunan plastik partiküllerinden çok daha fazla.