Merkez Mutfakta üniversite ve sanayi işbirliği

Mutfakta üniversite ve sanayi işbirliği

Paylaş
Mutfakta üniversite ve sanayi işbirliği

Mutfakta üniversite ve sanayi işbirliği

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-ULUDAĞ Üniversitesi'nin Harmancık Meslek Yüksek Okulu (MYO) Aşçılık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, İnoksan Akademi'de hem dünya mutfağı yemeklerini öğrendiler, hem de özgün sunumlarıyla yeteneklerini sergilediler.

Uzun yıllardır Uludağ Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan İnoksan, genç aşçı adaylarını İnoksan Akademi’de ağırladı. İnoksan’ın kendi ürettiği mutfak ekipmanlarıyla kurduğu eğitim mutfağında Eğitmen ve Danışman Aşçı Rıfat Sınmaz eşliğinde dünya mutfağından yemekler yapan öğrenciler, mutfak ekipmanları hakkında bilgi de edindiler. Atölye sırasında tüm aşamaları ile yemekleri takımlar halinde pişiren gençler; aynı zamanda hız, disiplin ve uyum konusunda uzman bir şeften danışmanlık alma fırsatı da buldular. Sunum konusunda da hünerlerini gösteren öğrenciler, günün sonunda Rıfat Sınmaz’dan sertifikalarını adılar.

Uludağ Üniversitesi ile iş birliği protokolünü ilk kez 1997 yılında imzalayan İnoksan, 20 yılı aşkın süredir genç aşçıların kalifiye bir şekilde yetiştirilmesi için üniversite ile birlikte ortak çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yıl İnoksan fabrikasını gezen üniversite öğrencilerine, daha sonra U.Ü. Harmancık MYO’da panel düzenlendi. "Mutfak Gereçleri ve Planlaması" konulu panel kapsamında Harmancık’a giden İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, özellikle aşçılık programı öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Üniversiteden mezun olup, mesleğe atıldıklarında ekipmanlara ve mutfağa hakim olmaları için bu yıl yine U.Ü. Harmancık MYO’da bir seminer daha düzenlenmesi planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı