Futbol Mutlak gol şansı! Fatih Terim'den hakeme isyan
Paylaş
Mutlak gol şansı! Fatih Terim'den hakeme isyan

UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile karşılaşan Galatasaray'da Cicaldau'nun mutlak gol şansını futbolcunun önüne geçerek engelleyen karşılaşmanın Polonyalı hakemi Pawel Raczkowski'yi eleştiren Fatih Terim pozisyon sonrasında hakem ile diyaloğunu anlattı. Hataları nedeniyle sarı-kırmızılı takım taraftarlarının tepkisini çeken maçın hakemi, az kalsın Galatasaray'ın puansız dönmesine sebep oluyordu.

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. İlk yarının son anlarında yaşanan bir pozisyon ise sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Karşılaşmanın hakemi Pawel Raczkowski iptal ettiği penaltı kararının yanından Galatasaray'ın mutlak golünü adeta engelledi.

Haberin Devamı

Galatasaray, ilk yarının son anlarında Halil'in pasında Kerem ile gole yaklaştı. Kerem'in vuruşu kaleciden sekti, ardından topu tekrar alan Kerem, ceza sahası önünde boş pozisyonda bekleyen Cicaldau'yu gördü. Rumen oyuncu tam şut atacağı esnada hakem görüş açısını bir süreliğine kapattı. Bu durum, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Galatasaraylı taraftarlar, maçın Polonyalı hakeminin duruş pozisyonunun yanlış olduğunu ve belki de bir golü önlediği yorumlarını yaptı.

HAKEM'DEN TERİM'E OLAY CEVAP: ŞANSSIZLIK

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, mutlak gol şansının hakem tarafından engellendiğini söyledi. "Cicaldau boş kaleye vuracaktı ama hakeme takıldı. Kale boş kaleci yok. Hakeme gösterdik, 'Şanssızlık' dedi.

Haberin Devamı

İlk yarının sonunda aşağıdaki pozisyonda belki de golün önüne geçti! Guendouzi’ye verdiği penaltıyı monitörde izlerken, aradı da aradı. Sonunda bir şey bulamadı da iptal etti. Çok kötü yönetim!

Mücadelenin 75. dakikasında Marsilya, Matteo Guendouzi'nin yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Müsabakanın hakemi penaltı kararı sonrası VAR tarafından uyarıldı. Pozisyonun tekrarını izleyen maçın hakemi, kararını iptal etti.

GALATASARAY'DA PENALTI BEKLENTİSİ

Maçta bir pozisyon daha tartışma yarattı. Karşılaşmanın 21. dakikasında Sacha Boey'un sağ kanattan yaptığı ortada top savunmadan döndü. Galatasaraylı oyuncular bu pozisyonda topun ele çarpması gerekçesiyle penaltı itirazlarında bulundu.