Babaeski Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum projesinde 'mutlu son'

Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum projesinde 'mutlu son'

Paylaş
Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum projesinde 'mutlu son'

Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum projesinde 'mutlu son'

Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 3 yıldır sürdüğü Mutlu Çocuk Mutlu Toplum projesi düzelenen gece ile tamamlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, "Projemiz başladıktan sonra okullarımızdaki dezavantajlı öğrencilerimizin devamsızlık oranında ilk yıl yüzde 63'lük üçüncü yıl yüzde 70'lik bir azalma olduğunu tespit ettik" dedi.


Babaeski Gündüz Onat Festival Alanı'nda düzenlenen Mutlu Çocuk Mutlu Toplum projesi kapanış programına Kaymakam Hakan Özarslan, Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Alp Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ersin Çoban, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cavit Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat ile siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, sivil toplum örgütleri,vatandaşlar, dezavantajlı gruptaki 415 öğrenci ile velileri katıldı.

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, projenin ilçede dezavantajlı durumda olan öğrencilerin okullaşma oranını ve okula devamlılığı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Tokat, "Çocukların ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldırmayı öğrenme güçlüğünü asgari düzeye indirmeyi, dezavantajlı durumda olan ve gelişmekte olan çocuklara ilgi yetenekleri doğrultusunda çalışmalar yaptırarak özgüven duygusu kazanmalarını engelli bireylerimizin toplumla kaynaşmasını amaçladık. Bir çocuk kadar cesur, bir çocuk kadar samimi, bir çocuk kadar gösterişsiz, bir çocuk kadar candan ve bir çocuk kadar gerçek olabilmeli insan. Bu güzel düşüncelerle yola çıkarak hazırlanmış olan Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum projesi ile üçüncü yılında ilçemizde yaşayan 415 dezavantajlı öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, her öğrencimizin sahip olduğu imkanları onlara sunabilmek için yaptığımız çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.


Babaeski'de eğitim öğretim alma konusunda dezavantajlı durumda olan öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları yerinde tespit ettiklerini belirten Tokat, "Bu sorunları en aza indirgemek ve onların ulaşım beslenme araç gereç ve eğitim materyallerini temin etmek, her öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim ve öğretim hayatını sürdürsün diyerek başlattık. Projemiz başladıktan sonra okullarımızdaki dezavantajlı öğrencilerimizin devamsızlık oranında ilk yıl yüzde 63'lük üçüncü yıl yüzde 70'lik bir azalma olduğunu tespit ettik. Dezavantajlı öğrencilerimizin ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldırdık. Onlara sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşama ve trafik kuralları hakkında seminerler verdik, uygulamalarla öğrettik. Anne ve babalarına eğitimler düzenledik. Öğretmenlerine seminerler düzenledik. Onları isterlerse başarabileceklerine inandırdık. Büyük bir özveriyle çok kısa sürede çok güzel sonuçlar aldığımız bu projede dezavantajlı çocuklarımızın yüzlerini güldürdük. Projemizin başarısı civar il ve ilçelerimizde duyulduğu için öğrencilerimizi Edirne, Gelibolu, Çatalca il ve ilçelerinde gösterilere gönderdik" dedi.

Programda dezavantajlı öğrenci velileri adına konuşan Jale Mercan, "Bu çalışmalarla mutlu olan çocuğum için, veli olarak, projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu projenin gelecek yıllarda da devam etmesini diliyorum" dedi.

Daha sonra, slayt gösterisi eşliğinde Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum projesi tanıtım filmi gösterildi. Programda okullar halk oyunları gösterileri yaparken, minik mehteranların gösterisi ilgiyle izlendi. Babaeski Ortaokulu'nun dezavantajlı öğrencileri 7 Bölge, 7 Oyun gösterilerinin sonunda davulun üstüne çıkarak Türk Bayrağını açtı ve seyirciden tam not aldı. Program, Fatih Ortaokulu Kız Ritim Saz Grubu ve Babaeski Ortaokulu Ritim Saz Grubunun konseri ile son buldu.

Haberin Devamı