Yaşam Mutlu kadın mutlu evlilik

Mutlu kadın mutlu evlilik

Paylaş
Mutlu kadın mutlu evlilik

ABD'de yapılan bir araştırmada ev işlerini beraber yapan çiftlerin yaşamı daha mutlu sürdüğü ortaya çıktı

Araştırmaya göre çocuklarla ilişkisi iyi olan ve ev işlerine yardım eden baba, kadını mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Eğer bir baba çocuklarıyla iyi ilişki kuruyorsa ve ev işlerinde karısına gönüllü şekilde yardım ediyorsa o evliliğin mutlu sürdüğü belirtildi. Missouri ve Utah üniversitelerinin birlikte yaptığı araştırmada ev işerini bölmek yerine beraber yaptıklarında çiftlerin daha mutlu olduğu kaydedildi.

Geleneksel olarak erkekler ağır işi yapar, kadınlar ise çamaşır ve ev süpürmek gibi hafif işleri yapar. Uzmanlar bunun yanlış olduğunu söylüyor. Brigham Young Üniversitesi'nden Prof. Erin Holmes "Kimin ne yaptığının önemli olmadığını ama iş bölümünden nasıl tatmin olduklarının önemli olduğunu bulduk. Eğer kadın kocasıyla beraber ev işi yapıyorsa daha fazla tatmin olduklarını gördük" dedi.

Journal of Family Issues dergisinde çıkan çalışmada 160 çift analiz edildi. Onların ev işler, çocuklara olan ödevlerinin üstesinden nasıl geldiği araştırıldı. Ve bu davranışlarının evliliğe nasıl yansıdığına bakıldı. Babanın çocuklarıyla olan ilişkisinini kalitesi yegane önemli faktör. Bunu ev işlerinde karısına gönüllü olarak yaptığı yardım izliyor.

Holmes "Kadınlar için kocalarının çocuklarla olan ilişkisi ilişkinini iyi gittiğine işaret" diyor. Çalışmada içlerinde çocuklarla oynamak, ilgilenmek, derslerine yardımcı olmak gibi babalık durumları değerlendirildi.

Bazıları her gece çocuklara kitap okumak veya gününün nasıl geçtiği üzerine konuşmak gibi basit" diyor Utah Brigham Young Üniversitesi'nden Adam Galovan. Araştırmaya katılanların çoğu 25-30 yaş arası ebeveyn ve 5 ve daha küçük yaşta çocuğu olan çiftler. Holmes'a göre eğer kadınlar iş bölümünden tatmin oluyorsa evlilikleri yüksek kalitede oluyor. Diğer bir deyişle beraber temizlik yapan çiftler beraber kalıyor.

Haberin Devamı