Ekonomi 'Mutlu şehrin' otelleri doldu

'Mutlu şehrin' otelleri doldu

Paylaş
'Mutlu şehrin' otelleri doldu

TÜİK'in 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent Sinop'ta, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla tüm konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluğa ulaşıldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre ülkenin en mutlu insanlarının yaşadığı kent Sinop'ta, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla konaklama tesisleri doldu.

Haberin Devamı

Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle dikkati çeken Sinop'ta bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatilini Sinop'ta geçirmek isteyenler, kent girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Trafik ve belediye ekipleri, yoğunluğu azaltmak amacıyla sık sık sürücüleri uyararak, kentin boş noktalarına yönlendirdi.

TESİSLER İLK KEZ YÜZDE 100 DOLDU

Özellikle kent merkezinde kalabalık oluşturan tatilciler, sahilleri de doldurdu.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaz döneminde konaklama tesislerinin ilk kez yüzde 100 doluluğa ulaştığını söyledi.

Bayram tatiliyle kente yoğun ziyaretçi akışı olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, "Sinop gerçek anlamda bayram etti." dedi.

Haberin Devamı

Kalabalığa rağmen trafik dışında herhangi olumsuzlukla karşılaşmadıklarını anlatan Çobanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu durum artık Sinop adına bir klasik haline dönüştü. Yine bir bayram tatilinde konaklama tesislerimiz tamamen doldu. Uyarılarımızı dikkate almayarak rezervasyon yaptırmadan gelen çok sayıda kişi ise maalesef yer bulamadı. Sinop adına çok güzel bir bayram tatili geçiyor. Mutlu şehirde herkes şu an daha da mutlu. Turizmciler olarak bizler, esnafımız, gelen ziyaretçilerimiz, herkes mutlu."

Çobanoğlu, kent merkezinin yanı sıra şehrin tabiat parklarında ziyaretçi yoğunluğu yaşandığını kaydetti.

AA