Merkez Mutlu Yaşam Köyü Mezitli’de açıldı

Mutlu Yaşam Köyü Mezitli’de açıldı

Paylaş
Mutlu Yaşam Köyü Mezitli’de açıldı

Mutlu Yaşam Köyü Mezitli’de açıldı


MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezinin açılışı muhteşem bir törenle gerçekleşti.
Törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Mezitli Kadın Üretici pazarlarının kahraman kadınları, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün şampiyon kadınları katıldı. Meşale, ışık şovları ve balonlar ile renklenen açılışta Başkan Tarhan, Aylin Nazlıaka'ya Soli Pompeiopolis Antik Kentinin resmedildiği cam blok ve Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısında üretilen el yapımı şal ve tepsi hediye etti.
Mayıs ayı sonunda Türkiye Şampiyonu olarak büyük başarı elde eden Mezitli Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü kadınları da düzenlenen şampiyonluk seremonisinde mutluluklarını konuklarla birlikte paylaştı. Törene katılanlar, açılış kurdelesini birlikte keserek, Mutlu Yaşam Köyünün bölümlerini gezdiler ve yetkililerden bilgi aldı.
Başkan Tarhan, Çin’de Kentsel İnivasyon dalında Mezitli’nin şampiyon olduğu yarışmada seçici kurulun dile getirdiği, "Çoğunuz bilmezsiniz. Çok uzakta küçük bir ilçe. Ama orda yüreği büyük kadınlar var" sözlerini hatırlattı. Daha sonra Fransa’da Milan Paktı ödüllerinde yine şampiyonluk kürsüsüne çıktığına dikkat çeken Başkan Tarhan, "Ben seçimlerden önce kazanırsam kadınlar sayesinde kazanacağım diyordum. Öyle de oldu. Kadınlarımız başarılarıyla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Daha birkaç gün önce tenisçi kadınlarımız şampiyonluk kupasını Mersin’e getirdiler. Kadın Kolları genel Başkanımızın da aramızda olması bizim için çok önemli çünkü Mezitli deyince akla kadınlar geliyor. Her zaman farklarını göstermişlerdir. Hem siyasal, hem ekonomik hem de spor alanında sayısız başarılara imza atmışlardır" dedi.
Mutlu Yaşam Köyü'nün yapılış öyküsünü de anlatan Başkan Tarhan, "Benzer örneklerini Avrupa’da gördüğümüz projeleri Türkiye’ye uyarlayarak eski Köy Enstitüleri mantığı ile hayata geçirdik. Buradan her yaştan insanlar yaralanacak. Üretim olacak, sanatın her dalı olacak. Kısa süreli konaklamalar yapılabilecek. Ayrıca çadır kampları da kurulabilecek. Bir ajansla anlaşma yaptık ve Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi olarak da kullanacağız. Atlarımız, koyunlarımız, ineklerimiz değişik hayvanlarımız var. İnsanlar spor yapacak, üretim aktivitelerinin içerisinde bulunacak. Organik ürünlerle kahvaltı yapabilecekler. İnsanlar kentin boğucu havasından kurtulmak için buraya gelecekler. Oluşturacağımız atölyelerde kendi el ürünlerini üretebilecekler. Daha geçen hafta bir sivil toplum kuruluşu Anne-Baba ve Çocukları Kampı yaptılar. Farklı bir model ve Türkiye’de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Biz zaten Türkiye’de ilkleri yapmaya çalışan bir kentiz" diye konuştu.
Alana geldiği zaman üretici kadınların kendisine, 'Gelin Mersin’de yaşayın. Burada yaşayanlar hep mutlu' dedikleri hatırlatan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, "Kadını özgürleştiren her proje bizim için çok değerli ve önemli. Belediyeler kadınların yaşamını ne kadar kolaylaştırırsa o kadar güzel ve başarılı bir ülke oluruz. Mezitli Belediyemiz bunu en güzel şekilde başarıyor. Burada çalışkan ve yürekli kadınlar var. Başkanımız Neşet Tarhan’a ve başarılı ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ise şunları söyledi:
"Çok güzel düşünülmüş ve uygulanmış bir proje. Pandemi koşullarında herkes böyle bir ortamda yaşamak istiyor. İnsanlar bu sürede travma yaşadı. Böylesi yerlere ihtiyacımız var. Türkiye’de değişim yaşanıyor ve bunun öncüleri bizler olacağız. Bizler; çağdaş, modern, hukuk devleti normlarına inanan, hakça paylaşan ve en önemlisi Atatürk ilke ve devrimlerine inanan bir ülkede yaşayacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı